Евгени Иванов е един от най-важните хора в организационния комитет на Европейското първенство по волейбол за жени. Той отговаря за SPR, а неяснотата дали турнирът ще е пред празни трибуни прави работата му още по-трудна. Иванов даде интервю пред официалния сайт на БФВолейбол.

Как върви подготовката за Европейското първенство за жени?

- Първенството още е доста далече и действаме по оперативни задачи в момента. Като отговорник за SPR вече набирам екип, който никак не е малък. В постоянен контакт сме с колегите от Европейската конфедерация CEV. Непрекъснато правим онлайн срещи, на които обсъждаме и най-дребните детайли. На предпоследната имаше идея да се организираме и да се видим на живо. Но имайки предвид как върви пандемията, най-вероятно това няма да се случи.

Какви са най-големите затруднения, които изпитвате?

- Разработваме два варианта - турнир с или без публика. SPR е насочен изцяло към феновете. Ако по стечение на обстоятелствата залите останат празни, някои неща ще трябва да се променят. Тогава всичко ще бъде насочено към телевизионната продукция. Работата ни много се усложнява заради тази неяснота.

Кой от вариантите е е по-вероятен?

- Никой не се наема с прогнози. Обстановката е много динамична, нещата се променят. Разбира се, че всички искаме да има фенове. Няма съмнение! Един турнир е съставен от две части. Едната е чисто спортна. На терена състезателите играят и се опитват да дадат най-доброто от себе си. Другата е публиката и ние трябва да направим всичко възможно да я привлечем в залата, където феновете да се наслаждават на мачовете.

Управителният съвет на БФВ се събира на 19 април

Управителният съвет на БФВ се събира на 19 април

Накрая ще бъде приет като нов член Сдружение "Волейболен клуб Металик Волей" (Сопот)

Ще стигне ли времето до средата на август, за да сме напълно готови?

- Абсолютно достатъчно е. Вече натрупахме доста опит с Европейското през 2015-а и Световното през 2018-а. Няма как да имаме организационни проблеми.

Поддържате ли контакт с останалите градове домакини?

- Общо взето се движим на едно ниво в организацията. Не коментираме в детайли кой до къде е стигнал.

Новото ръководство на федерацията за първи път организира такъв форум. Има ли разлика с предишните?

- Кой знае каква разлика не може да има. Всеки знае какви са изискванията към него и си изпълнява задачите. При сегашното ръководство начело с Любо Ганев има повече креативност и идеи.

Хебър спечели финал №2 в НВЛ

Хебър спечели финал №2 в НВЛ

"Тигрите" с чиста победа 3:0 срещу Нефтохимик 2010

След Европейското за жени идва и Световното за младежи. Ще участвате ли в организацията там?

- Най-вероятно да. Няма значение дали турнирът е за мъже, жени, младежи или девойки. Разликата е в интереса към мачовете. Нормално е към по-младите да не е толкова голям. Организационно всичко е еднакво.

Колко важно е за българския волейбол, че сме домакини на такива турнири?

- Чувал съм страшно много мнения, някои от тях полярни. Едни казват, че няма смисъл. Аз съм от другите, които твърдят, че е добре за България. Волейболът е най-успешният колективен спорт в страната ни. За българските фенове е добре, че на живо имат шанс да видят едни от най-силните в спорта. Наблюдават мачове от екстра класа. Няма как това да не е плюс за волейбола ни.