Мачът на истината предстои днес,  между отборите на България и Гърция. Нашата 2-ра група се оказа групата с най-равностойните отбори, където всеки може да победи всеки.

Доказателство за това е отборът на домакините от Турция, който преди първия почивен ден на 19 април, бе аутсайдер, а днес вече се бори за влизане в полуфиналите. Единствено Полша и Германия се очертава, че ще се приберат у дома за Великден. Останалите 4 отбора в групата България, Гърция, Сърбия и Турция са с почти изравнени възможности преди последния мач от груповата фаза.

Тази сутрин отборът на България се събуди като водач в класирането. В 14.00 ч., отново в първия мач за деня, момчетата излизат срещу Гърция, за да защитят това класиране. За разлика от състезателите в отбора, техническото оборудване на щаба не издържа на напражението.

Наложи се помощник треньорът Димо Тонев да се проявява като IT специалист и да оказва първа помощ на скаута Димитър Димитров, който изпитваше големи затруднения с принтирането на статистиката, заради силни удари по техниката по време на мачовете. За щастие Тонев успя да поправи принтера и отборът получи тактиката си на време преди мача.