Даниел Пеев не е изненадан с нищо от загубата на водения от него Монтана в домакинския си мач срещу чешкия Кладно с 0-3 гейма. Ето какво сподели специалистът след мача:

Монтана загуби от Кладно с 0-3 гейма първия си мач за "Купата на ЦЕВ"

Монтана загуби от Кладно с 0-3 гейма първия си мач за "Купата на ЦЕВ"

Българите бяха равностойни само във втория гейм

 

"Кладно е отбор на много добро ниво, близко до високото европейско. Не виждам нищо незакономерно с оглед на това, което се случи на терена. Да, имахме шансове във втория гейм, но допускаме леки топки, които са решаващи в края на такъв завързан гейм. Освен че самият гейм завърши с два аса, имахме своите шансове преди това с възможността да вдигнем висока топка за атака.

Не можахме. И след това имаше пусната топка от разпределителя на осем метра, която оставихме да падне. Няма кой да ти прости подобни неточности. Това са подаръци, от които всеки един отбор се възползва, ние не успяхме", разказа Пеев.  

"Те имат добри изпълнители на сервис. На моменти имаше асове, имаше неточности, но като цяло мисля, че се справихме. Ние сме отбор от 14 души и всеки трябва да бъде готов да помогне на отбора по всяко време. Кой ще започне мача, са мои съображения от тактическо естество. Преценката е кой ще бъде по-полезен на игрището. Всички посрещачи са доста близки като характеристики и ще има заменяемост с оглед на противника и с оглед на състоянието.

Програмата ни е много тежка. Трупат се загуби, които влияят на психологията на отбора, защото всяка загуба тежи. Нужна ни е победа срещу добър отбор. За съжаление, програмата е такава, че гостуваме на Хебър на ЦСКА, на Добрич, на Нефтохимик, все отбори, с които на този етап трудно бихме се справили", завърши Даниел Пеев.