Отборът на Черно море - БАСК, завърши по мечтания начин своето участие във Висшата лига за сезон 2022/2023, след като във финалния двубой се пребори след истинско волейболно шоу в пет гейма с отбора на Миньор (Перник).

Освен титлата от втория ни ешалон в мъжкото направление, успехът означава за варненци и нещо повече, тъй като първото място им осигурява позиция в мъжкия ни от следващия сезон.

Финалният двубой между двата тима, състоял се на неутрален терен в гр. Стара Загора, беше изключително оспорван, като двата тима показаха огромно желание за борба и спортен дух.

За щастие на волейболните фенове, които наблюдаваха срещата пряко в ефира на B1B BOX, мачът, продължил над два часа, предостави качествен волейбол, а борбата беше за всяка точка.

Черно море 3-2 Миньор Перник (18-25, 25-21, 24-26, 25-14, 15-12)

Перничани стартираха по-уверено в първия гейм, повеждайки още в самото начало с 6-3. Те продължиха да трупат точкова разлика, като в нито един момент не позволиха на варненци да вземат инициативата.

Не така обаче се разви вторият сет. След игра "точка за точка" до 10-9, "моряците" успяха да запишат серия от четири точки (14-10). Въпреки опитите на Миньор да се върне в гейма и да притисне съперника, Черно море не допусна изненади и завърза резултата.

Изключително оспорван се оказа третия гейм, в който Миньор стартира ударно за 7-3 в своя полза, но варненци се върнаха в играта при 15-15, а след това взеха предимство при 21-17. Перничани показаха здрави нерви и в последните минути обърнаха развоя на събията, измъквайки гейма с успешен блок за 26-24 в своя полза.

Това обаче не попречи на "моряците" да намерят правилната мотивация в четвъртия гейм, като те буквално доминираха във всички елементи и сломиха съперника с 25-14.

Миньор влезе по-зле в решаващия сет (2-4), но след шест поредни точки в своя полза (и само две за Черно море), перничани дори взеха инициативата при 8-6 след две успешни блокади. Двата тима се бориха до последно за всяка точка, но варненци успяха да наложат волята си в заключителните разигравания и се поздравиха с победата (15-13), след две успешни блокади на Борис Начев, който направи разликата при 12-10. 11-10.

Общото събрание на Българската федерация по волейбол прие бюджета за 2022 година

Общото събрание на Българската федерация по волейбол прие бюджета за 2022 година

Президентът на централата Любомир Ганев представи финансов проект за сезона на делегатите, които го подкрепиха единодушно при гласуването