Президентът на волейболния Хебър (Пазарджик) - Александър Иванов сподели след тежката загуба от полския първенец Ястрежебски Венгел (Ястжембие-Здруй) с 0:3 гейма в първия си мач от Група А на Шампионската лига, че са малко разочаровани, но ще си вдигнат главите горе и ще си стъпят на краката.

"Сега след мача ще видим здравословно дали нещо друго не се е появило. Но това, което коментирахме и преди мача - имаме малко вирусни проблеми, контузии, особено на центъра Виктор Йосифов. Сега ще видим дали всичко е ОК и да се възстановяваме, защото имаме няколко важни мача до края на сезона и в Шампионската лига, и в местното първенство.

Със сигурност всички оценяваме мястото, на което сме. Главозамайващо е като се замислим откъде тръгнахме преди години и къде сме в момента. Разбира се, не е приятно да загубим по какъвто и да е начин, особено с такъв резултат. Но е хубаво малко да си сверим часовниците, да видим къде можем да поработим. В крайна сметка имаме опитни състезатели, които съм сигурен, че могат да излязат от тази ситуация. Всичко е в нашите ръце и глави да го направим. Хубаво е да се учим не само волейболно, но и организационно, защото има какво да научим от тук в Полша, където е на много високо ниво. Тук всичко е направено за волейбол, знаете каква волейболна нация са в Полша, виждате и каква е атмосферата в залата. Чувството беше много хубаво преди мача, разбира се, сега сме малко разочаровани, но главите горе и ще си стъпим на краката както подобава.

Нещата са много, които можем да допълним чисто организационно. На нас тепърва ни предстои първо домакинство и сблъсък с всички правила, които трябва да спазваме. Знаете, че дори и в момента не ни достигаха 1,70-1,80 м. игрище, заради които ни се наложи да свършим доста строителна дейност в нашата зала. Има какво да се научи, но не това е най-важното. Важното е в момента да си направим един чисто волейболен анализ, да видим къде какво можем да подобряваме и наистина да си изчистим главите, защото в крайна сметка това не е края на света. Ние сме в групите на Шампионската лига и няма от какво да се срамуваме. Излизаме с гордо вдигнати глави и продължаваме напред", коментира шефът на "тигрите" пред MAX Sport.

Хебър падна тежко при дебюта си в групите на Шампионската лига

Хебър падна тежко при дебюта си в групите на Шампионската лига

Българският първенец отстъпи на Ястрежебски Венгел за 57 минути