Мъжкият отбор на България започна с победа квалификациите за европейското първенство, след като победи трудно Германия в тайбрек с 3:2 за малко повече от два часа в зала "Берк Фидел" в Мюнстер.

Повече от сто родни фенове подкрепяха момчетата на Мартин Стоев. Преди това Латвия с наложи над Румъния с 3:1 (28, 7, - 21, 21).

В същото време женският представителен отбор спечели първия турнир от евроквалификацията в група "Б" във Варна, след като записа трета поредна победа. Волейболистките на Мирослав Живков се наложиха над Португалия с 3:0 (15, 21, 19). Втората пресявка е в Словакия и ще се състои от 2 до 4 юни.

"Притесняваше ме добрата защита на Португалия, освен това този отбор има и хубав начален удар. Добре че се върнахме в двата гейма, в които ни бяха дръпнали с разлика. Чисто технически двата гейма, които загубихме от Словакия, могат да ни изхвърлят от битката за европейското първенство, но аз вярвам в моя отбор, имаме момичета, които няма да се притеснят нито от съдиите, нито от публиката. Мислим само за победи, а не за евентуален бараж", заяви след успеха Живков.