Отборът на България излиза срещу Словения в последен мач от група "Б" на европейското първенство по волейбол за мъже. Националите вече си осигуриха място във фазата на директните елиминации на Европейското първенство по волейбол за мъже, на което страната ни е съдомакин заедно с Израел, Северна Македония и Италия, но това не означава, че днешния двубой срещу Словения няма да бъде от значение.

В последния си двубой от предварителна група "Б" воденият от селекционера Пламен Константинов състав ще се бори за по-добро класиране в група, което бъде да предложи по-лек съперник на 1/8-финала, които отново ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна. При евентуална победа над Словения, без значение от резултата, "лъвовете" ще успеят да прескочат тима на Хърватия и да завършат на второто място в групата. При загуба има шанс тимът ни да падне на четвъртата позиция, което би означавало среща с Франция на осминафинала по-късно тази седмица. Всички тези сценарии обаче ще зависят и от развоя на двубоя между Испания и Украйна, който ще започне в 17:30 часа.

Двубоят между между България и Словения, с която ще завърши програмата на група "Б" на Евроволей 2023 е тази вечер от 20:30 часа във във Варна.

България е на 1/8-финал на Европейското първенство по волейбол!

България е на 1/8-финал на Европейското първенство по волейбол!

Вече няма как да отпаднем от първото каре в класирането