Бившият треньор и настоящ ръководител на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов даде обширно интервю пред официалния сайт на клуба. 

Г-н Ангелов, в какво настроение посреща Витоша (Бистрица) Новата 2019 година?

- В отлично поради факта, че в сравнение с миналата година мъжкият отбор, а и целият клуб като цяло направиха поредната крачка напред в своето развитие.

Доволен ли сте от това, което видяхте през есента?

- Със сигурност няма как да дам публична оценка при положение, че играта трябва да я оценява Росен Кирилов. Така, както аз се ползвах с пълното доверие на ръководството на клуба миналата година, сега и треньорът се ползва с моето. При всички положения обаче, щом сме се представили по-добре от миналия сезон, значи има напредък.

Къде видяхте най-голямо израстване в отбора?

- Явно е, че момчетата натрупаха самочувствие. Отделно, след като се смени стилът, се играе по-директно и се търси повече противниковата врата.

Росен Кирилов: Какво липсва на Витоша? Вярата, че можем да се справим и с големите отбори

Росен Кирилов: Какво липсва на Витоша? Вярата, че можем да се справим и с големите отбори

Вижте интервю с треньора

- Вероятно все още има някакъв психологически проблем, но аз съм сигурен, че и той ще се изчисти в най-скоро време. За много хора, които не са в клуба, бе учудващо как се представяме през настоящата кампания. Следващата стъпка е именно тази вяра в собствените ни възможности да се увеличава.

Колко тежко ще е напролет и възможно ли е да се скъси дистанцията до десетия Славия, за да се атакува впоследствие, в групите, евентуално второто място и директно оставане в групата?

- В първенството няма лек мач за нас, както сподели и Росен Кирилов преди няколко дни. Никога не съм си правил такива планове и подобни сметки. За мен са безсмислени.

По-трудно или по-лесно ще е оцеляването на тима в сравнение с миналата година, когато до последно никой не слагаше в сметките си Витоша като участник в Първа лига и този сезон?

- Няма как да знам отсега. Всичко зависи от играчите и тяхното представяне. Искрено се надявам обаче да бъде по-лесно.

Витоша обяви плановете за зимна подготовка

Витоша обяви плановете за зимна подготовка

Тимът се събира на 8 януари

През лятото отстъпихте треньорската позиция на Росен Кирилов, като се заехте с менажирането на клуба. Колко различно е да гледате мачовете от трибуните?

- Разликата е огромна и определено е далеч по-лесно отстрани, защото отговорността винаги е върху плещите на старши треньора. Той преживява нещата по коренно различен начин от всеки друг около него.

Как се развива Витоша като клуб и в ролята ви на главен мениджър каква е голямата ви цел през 2019-а?

- Смятам, че ежедневно се развиваме, малко по малко. Най-голямата стъпка, която направихме, е да инвестираме в базата. Взехме стария стадион "Академик" и сега го реконструираме. Не е тайна за никого, че нашата най-голяма цел е един ден мъжкият отбор да бъде съставен от наши юноши. Радвам се, че те се развиват и показват качества и добри игри. Набор 2001 отново е на едно много добро ниво. Набор 2002 пък изненадва с представянето си в Елитната юношеска група. Тук е мястото да ги поздравя, защото, признавам си, не съм очаквал подобно нещо от тяхна страна. Аз обаче гледам не само тях, но и всички останали набори в академията. Много от тях, въпреки че не са на кой знае какво ниво откъм резултати, разполагат с талантливи играчи, които отсега трябва да знаят, че изявите им се следят и в момента, в който покажат качества за мъжкия отбор, ще получат своя шанс. Пак казвам, това е нашата основна идея и моя най-голяма мечта - да успеем да вкараме колкото се може повече млади момчета в първия отбор и той да се представя успешно.

Какво е нужно и кога най-скоро можем да имаме момчета от школата при мъжете?

- Сега четирима от нашите юноши ще започнат подготовка с първия състав, но е нужно време, за да се наложат. Може би от следващото първенство вече ще можем да разчитаме по-сериозно на тях. Нужно е време, търпение и вяра. За щастие, всичко това ни се осигурява от президента Сергей Ташков, който инвестира в клуба и показва нагледно, че вярва във всеки един от нас - в момчетата и в мен миналата година въпреки поредицата от негативни резултати. Освен всичко друго, наред с доверието имаше и приемственост, след като Росен и Николай (б.а.: Христозов) поеха клуба. Изобщо моделът на управление, дори отношенията в нашия клуб не са типични за нашите географски ширини.

Г-н Ангелов, благодаря и успех!

- Благодаря и аз!

Витоша вариант за бивш нападател на ЦСКА 1948

Витоша вариант за бивш нападател на ЦСКА 1948

"Тигрите" имат интерес към Светослав Диков