Треньорът на Витоша (Бистрица) Енгибар Енгибаров коментира миналото и бъдещето си във футбола. Ето какво каза той в ефира на "Диема":

"По принцип лично със Спартак (Варна), тъй като там стартирах да играя като професионалист и имам сантименти към него, плановете ми бяха корено различни и дългосрочни. Целият си живот съм прекарал по различни градове и държави. Исках вече да се установя и върна във Варна, но така е във футбола и нещата се непредвидими. За съжаление се получи разминаване с моите виждания и ръководството. Като цяло изпитвах огромно уважение и любов към отбора и винаги следя какво се случва. Поддържам контакти с футболисти, ръководители. Мисля, че отборът им заслужава място в най-висшето ниво на българския футбол.

Снимка 427600

Източник: Пресслужба на Витоша (Бистрица)

Лично на мен не ми трябваше период на адаптация, тъй като целия си съзнателен живот ми е във футбола, така че не беше трудно за мен във Витоша и началото. Отборът, след като се разделих със Спартак Варна, ми се обадиха от Витоша. Костадин Ангелов ми звънна и разговаряхме. Харесаха ми вижданията и начинът, по който се мисли и това, което смятаха да направят и правят в момента е добре за българския футбол. Разчита се на младите играчи, което е супер. Едно от мото на клуба, че сме семейство - отговаря на истината, а не е лозунг или някакви думи хвърлени в празното пространство. Атмосферата е страхотна, а най-важното, което е, че Витоша е един социален проект.

Енгибар Енгибаров: Играем само с български момчета, а не със скъпоплатени чужденци

Енгибар Енгибаров: Играем само с български момчета, а не със скъпоплатени чужденци

Наставникът е горд със своите възпитаници, спечелили първи три точки през новия сезон

Като футболист също се променях тотално, когато играя, както и когато съм треньор. По-емоционален съм и се променям, когато съм на терена. Мисля, че нашият отбор чисто детайлно погледнато се брани добре и стои добре тактически. Повечето голове, които ни вкараха, са плод на индивидуални грешки. Мисля, че тези неточности допринесоха за това голямо количество голове, които допуснахме. Освен младостта, може би и сезонът на нашия отбор не тръгна по искания начин. В първия мач срещу Славия не трябваше да губим, каквото и да е друго. Ако бяхме спечелили, което за мен бе заслужено, може би щяха да добият по-голяма увереност играчите ми. Имаше напрежение в отбора след натрупаните загуби. Лично при мен нямаше напрежение. Мисля, че играчите веднага разбират кога треньорът го е страх или е уверен. Положението бе тежко, но аз лично вярвах, че нещата ще се получат, тъй като отборът ни работи доста. Бях убеден и през цялото време им повтарях, че няма невъзнаграден труд.

Срещу Царско село успехът ни бе напълно заслужен, тъй като ги бяхме разузнали добре. Знаехме им силните и слабите страни и абсолютно всяка една ситуация бяхме инструктирали отбора. Най-важното, което е, че показаха характер. Познавам Никола Спасов - опитен специалист и интелигентен човек. Мисля, че неговото изказване след мача е плод на емоция. Убеден съм, че с добрите си игри досега той очакваше сигурни три точки и може би заради това се изказа доста емоционално за нас. Ако върне лентата назад, вярвам, че няма да го каже това. При всички положения това ще се отрази добре за нас и играчите ще повярват в себе си.

От Витоша за Царско село и Никола Спасов: Ах, колко жалко е да си от околовръстното...

От Витоша за Царско село и Никола Спасов: Ах, колко жалко е да си от околовръстното...

"Колкото и нагоре да се опитате да стигнете, Бистрица винаги ще е над вас"

Доста рано е да ни отписват, тъй като се вижда, че нашият отбор работи още по селекцията. Млад отбор сме и тепърва изграждаме нов отбор. Напуснаха ни много нови играчи и няма това как да не ни окаже влияние. Ще привличаме още футболисти. Мисля, че ще показваме след всеки следващ мач по-добро лице и ще се развиваме. Още на лагера в Банско исках да привлечем двете момчета от Левски. Те са доста перспективни футболисти. Трябва им малко време, тъй като игрово не са на нужното ниво и вярвам, че от мач на мач ще показват истинското си лице. Ще бъдат полезни за българския футбол и за нашия отбор. Страхотно се чувствам на 48-годишна възраст, като на 28. Моите амбиции са да се развивам и да постигна значими футболни успехи. Спартак Варна за мен винаги е отворена страница. Както казах, имам добри отношения с всички там. Взаимна любов е, както се казва, така че не е изключено", каза Енгибаров.

Витоша (Бистрица) играе контрола с дубайци в паузата

Витоша (Бистрица) играе контрола с дубайци в паузата

Двубоят ще се изиграе на стадиона в Бистрица