Ако има някой български треньор, който трябва да вземе приз за предизвикателство, то това безспорно трябва да бъде Костадин Ангелов, известен като Коце Лаптопа. Младият треньор успя през пролетта да закрепи Пирин в елита, но „орлетата" бяха изхвърлени от „А" група след абсурдни обстоятелства.

В последствие на Видима  се даде нов шанс да защити мястото си в елита. За повторния бараж ръководството на севлиевци направи треньорска рокада, назначавайки Костадин Ангелов за старши треньор.

„В момента пътувам за Севлиево. Още не съм видял момчетата. С някои от тях обаче съм играл. Става въпрос за Ашимов и Стойчев", сподели Костадин Ангелов пред Topsport.bg.

„Тепърва ще гледам запис от баража с Черноморец Поморие. Не мога да кажа нищо.  Знам само, че нито Видима в момента е в „А" група, нито Спортист в „Б". И аз чух, че двубоят с отбора от Своге ще бъде във Враца. Не ме притеснява, че градът е малко по-близо до Своге", уточни Ангелов.

„И Видима и Спортист са изправени пред еднакъв проблем по отношение на това, че вече играха един бараж и сега ще трябва отново да играят. Този път един срещу друг.  Малко или повече и двата отбора не са в тази форма от края на първенството. Но смятам, че зарядът е голям. Все пак, който победи ще има място в елита", смята Лаптопа.

„Не мога да кажа, че се чувствам в безтегловност, след като до вчера бях в Пирин, а сега имам шанс с бившия ми тим Видима да остана в елита. Това е предизвикателство, от което трябва да се възползвам. Дори и отборът да не успее да влезе в „А" група, ръководителите са ми оставили възможност да променя манталитета на тима. Хубавото на севлиевските ръководители е, че те мислят, че не всичко във футбола трябва да се случва на всяка цена. Това често е и проблемът на нашия футбол", разсъждава Ангелов.

„Аз съм убеден, че Пирин пак ще изплува и ще се върне с пълна мощ в „А" група. Познавам добре юношите на отбора.  Ако не бъдат разграбени от други клубове,  момчетата от набори 1995 и 1996, Пирин може да играе не само в „А" група,  ами ще бъде и в челото. Мисля, че и Якимов и Карачанаков са много талантливи и ще направят пробив в ЦСКА. Стига разбира се да им се даде шанс. Същото се отнася и за Башлиев, ако отиде в Левски.

Искам да спомена имената на някои момчета от моя състав, около които не се шумеше много, но са качествени футболисти. Смятам, че Янко Сандански го чака много добро бъдеще.  Много добри футболисти са Александър Дюлгеров,  Руслан Иванов и Иван Михов.  Мисля, че е въпрос на време да покажат таланта си в някои от нашите грандове", уточни Костадин Ангелов.