От ръководството на Верея пуснаха писмо с питане до президента на БФС Борислав Михайлов относно своя футболист Здравко Илиев, който бе изгонен по време на мача с Ботев (Пловдив). 

Вижте какви са претенциите на старозагорци:

"На вниманието на президента на БФС

Г-н Борислав Михайлов

Становище от ФК Верея - гр. Стара Загора

Уважаеми г-н президент,

Моля да бъде обърнато сериозно внимание на Съдийската и Дисциплинарната комисии към Българския футболен съюз. ФК Верея е перманентно ощетяван от тези комисии.

В подкрепа на написаното искаме да приложим няколко примера. Прецедент ли е Дисциплинарната комисия да се самосезира след репортаж от предаване в българския телевизионен ефир? Без доклад на главния съдия, съдийския наблюдател и делегата на срещата от 10-ия кръг на Първа професионална лига Пирин - Верея. И защо след това предаване ситуацията с нашия играч Здравко Илиев е изолирана от тази с футболиста на Черно море Георги Илиев. Тя също бе излъчена в друго телевизионно предаване. Защо тогава Съдийската комисия не се самосезира?

Футболистът на ФК Верея не плюва по главния съдия, а в израз на яд плюва върху терена. Ако това е повод за наказание, вероятно голяма част от футболистите в Първа професионална лига трябва да получават подобни наказания. Да, плюването е в посока на съдията, но определението "опит за плюване на длъжностно лице" е тълкувание на ситуацията.

Кое провинение е по-сериозно - плюване по терена или "опит за удряне на длъжностно лице", което видяхме в предаването с футболиста на Черно море.

Ситуацията с нашия футболист става преди месец и от въпросния мач са изминали цели два кръга. Съответно и две заседания на Съдийската комисия. Има възможност за създаване на прецедент, а именно - Съдийската комисия да се самосезира и да наказва даден футболист за конкретен мач, без значение колко кръга и колко физическо време е изминало.

Ако Дисциплинарната комисия бе действала по установения ред (разглеждане на случая след доклад на някое от длъжностните лица на мача) и бе наказала Здравко Илиев, той нямаше да вземе участие в мача от 12-ия кръг срещу Ботев (Пловдив) и нямаше да получи червен картон. Може би тогава срещата щеше да се развие по различен начин за нашия отбор?

Г-н Михайлов, ФК Верея моли за Вашата адекватна намеса, с която да бъде отменено наказанието на Здравко Илиев. Според нас то е неправомерно и ограничава правото на труд на нашия футболист. Той има подписан професионален договор с ФК Верея, с което е ощетен и нашия отбор.

Г-н Михайлов, ФК Верея е млад отбор, който се опитва да развива играта футбол. Такива са целите и на ръководения от Вас Български футболен съюз. Подобни тенденциозни решения от страна на ръководените от Вас комисии със сигурност не са в тази насока.

С уважение:

ФК Верея".

Ботев (Пловдив) отказа Верея и е номер 4 в Първа лига

В приспивно темпо и на "романтично" осветление в Коматево: Ботев отказа Верея и е номер 4

Победен гол на Стивън Петков