Европейският шампион в категория до 89 килограма във вдигането на тежести Карлос Насар направи впечатляващо завръщане на подиума в първото си състезание извън България след претърпения през пролетта инцидент, при който скъса ахилеса си.

19-годишният българин събра двубой от 385 килограма при победата на ТШФ Хайнсхайм с 684,8:554,4 точки над Бьобинген в среща от група "С" на германската Втора Бундеслига.

Резултатът на Насар, постигнат след 170 килограма в изхвърлянето и 215 килограма в изтласкването, щеше да му бъде достатъчен за второ място на последното европейско първенство, на което той взе златото с 395 килограма общо.

Постижението на българина бе и най-силното за деня и то донесе на отбора му 206,8 точки - близо една трета от общия брой от 684,8.

Другият българин в състава на ТШФ Хайнсхайм Габриел Маринов, който влезе в състава на мястото на контузения Божидар Андреев, също се поздрави със силен резултат. Той записа двубой от 280 килограма след 120 в изхвърлянето и 160 в изтласкването. През пролетта 20-годишният Маринов взе бронз в изтласкването в категория до 61 килограма на европейското първенство със 154 килограма. Постижението на Маринов донесе на Хайнсхайм 159 точки.

България ще бъде домакин на престижна надпревара

България ще бъде домакин на престижна надпревара

Страната ни приема Европейското първенство по вдигане на тежести догодина