Съперникът на Григор Димитров на полуфиналите на US Open - Даниил Медведев има няколко сериозни оръжия, които не се свени да използва на корта.

Тенисистът е висок 198 см, но играта му не е на типичен исполин. Докато повечето гиганти предпочитат да приключват точките си бързо, той строи играта си върху стабилност и търпение.

Мач за историята! Григор Димитров развенча Роджър Федерер и е на 1/2-финал на US Open!

Мач за историята! Григор Димитров развенча Роджър Федерер и е на 1/2-финал на US Open!

Българинът надигра категорично великия си съперник с неговия стил на игра

Дългите му крака плюс линейната му скорост позволяват на руснака да покрие цялата основна линия и да се задържа в дългите разигравания.

Основното му оръжие е бекхендът с две ръце. Изпълнява го с по-малко спин, затова топката лети плоско и отскача ниско.

Снимка 438201

Източник: GettyImages

В последните месеци Медведев подобри и форхенда си, като го направи по-стабилен и мощен. Затова сега може да си позволи бърз преход от по-търпелив тенис към по-активен и атакуващ. Именно така постъпи в полуфинала в Синсинати срещу Джокович, когато накрая почти не му останаха сили за дълги разигравания.

Освен това руснакът има още едно страховито оръжие - сервиса. Той прекрасно използва ръста и дългите си ръце, движенията му при изпълнение на началния удар са свободни, дори леко небрежни. След което така праща топката в половината на съперниците, че в последните три турнира те не успяха да върнат дори половината от първите му сервиси, пише "24 часа".

Даниил Медведев: Григор играе невероятно

Даниил Медведев: Григор играе невероятно

"Много се радвам за Григор"

Разбира се, трябва да поработи върху второто си подаване, защото на него често не му достига точност и въртене.

Снимка 437217

Източник: GettyImages