Звездата на световния тенис Новак Джокович ще може да вземе участие на турнира от Големия шлем - US Open. След две години, в които сърбинът не можеше да участва на турнири в САЩ заради липса на ваксина срещу COVID-19, той отново има правото да влиза на територията на страната. Последният мач на Ноле в Америка бе именно в Ню Йорк през 2021-а - финалът, загубен от Даниил Медведев.

Сенатът на САЩ окончателно гласува за премахване на ограчиненията срещу коронавируса, в които влизаше и правилото неваксинирани външни лица да не влизат на територията на страната. Заради това правило Ноле не успя да вземе участие в миналогодишния US Open и изпусна още куп големи надпревари, включително и тазгодишните Мастърс турнири в Индиън Уелс и Маями.

В сряда Сенатът гласува и прие законопроект за прекратяване на извънредното положение за Ковид-19, който се очаква да бъде подписан от президента Джо Байдън. Така Джокович ще може да се включи в надпреварата за Откритото първенство на САЩ, която започва на 28 август и продължава до 10 септември.

Ще участва ли Джокович на US Open?

Ще участва ли Джокович на US Open?

Вижте какво каза сърбинът