Григор Димитров приключи участието си на US Open. Той се отказа заради контузия в мача с Алексей Попирин след при 6:7, 6:7, 0:4. Българинът получи травма в стъпалото във втория сет, но след като мачът бе прекъснат за повече от половин час. 

Мачът започна с известно закъснение заради дъжда над Ню Йорк. Българинът спечели първия гейм на 0 и поведе с 1:0, но след това Попирин изравни резултата - 1:1. Григор Димитров имаше проблеми в третия гейм с подаването си, но успя да го спечели и да поведе с 2:1. След това българинът направи пробив за 3:1. Димитров стигна до три точки за пробив и успя да реализира третата за 3:1. В следващия гейм Димитров затвърди пробива и поведе с 4:1. Играта на Григор се разпадна в седмия гейм, когато Попирин стигна до четири възможности за пробив. Австралиецът успя да реализира четвъртия брейкпойнт и да върне пробива за 3:4. След това двамата спечелиха подаванията си и се стигна до тайбрек, който трябваше да определи победителя в първия сет. В него Григор Димитров допусна да бъде пробив в ключови моменти и в крайна сметка загуби сета с 4:7 точки в тайбрека.

Снимка 545058

Източник: GettyImages

Григор Димитров направи ранен пробив на старта на втория сет и поведе с 1:0. Двамата бяха равностойни, но играта от дъното на корта се оказа решаваща за Димитров, който успя да реализира първия брейкпойнт, който се откри пред него и да поведе с 1:0. Попирин много бързо върна пробива и поведе с 2:1 гейма. При този резултат българинът поиска медицински таймаут заради проблеми в лявото стъпало, а в същия момент заваля дъжд и мачът бе спрян за кратко. След подновяването на мача двамата тенисисти спечелиха своите подавания и при 6:6 се стигна до тайбрек, в който Попирин отново се оказа по-концентриран и спечели със 7:4, като по този начин спечели и сета.

Третият сет започна с бърз пробив за Попирин, който направи още един и поведе с 4:0, което доведе до отказването на Григор Димитров заради контузия в петата. В началото на третия сет, изнервен от контузията и някои грешки, той счупи ракетата си, удряйки я в земята от яд.

Григор Димитров научи следващия си съперник на US Open

Григор Димитров научи следващия си съперник на US Open

Ще играе с Попирин