Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите преди утрешния бараж за Лига на конференциите срещу ЦСКА. Бившият защитник призна, че пълните трибуни винаги са му действащи мотивиращо.

"Непримирими сме, продължаваме да вярваме. Изцяло съм концентриран върху двубоя. Да, имаше мач с неприятни сцени преди време, всеки има право на мнение. Всеки отговаря за действията и приказките си, по никакъв начин това не ми влияе. Концентрирани сме върху двубоя. Няма точен момент и няма случайности Господ така е отредил. В едно дерби ключово е кой ще покаже по-голямо желание, кой ще играе като отбор. Когато играеш като отбор, можеш да надскочиш себе си. Имаме един страхотен колектив. За нас всеки мач е бонус. Щом можеш да излезеш на зеления терен, естествено, че е бонус.

За мен е един от поредните двубой. Не го различавам по важност от другите. Целите на самия мач са по-различни, но ние във всеки мач се стремим за победа и това ще търсим. Уважавам мнението на всеки треньор, както и на Стамен Белчев. Разликата между думи и дела е огромна. На терена ще видим кой с кого ще се съобразява.

Не мисля, че трябва да търсим подводни камъни. Концентрацията и поведеното на отборите ще са ключови. Спокоен съм, защото вярвам на отбора си. Познавам играчите си и не смятам, че в България има с какво да се изненадаме. Желанието за победа и колективът ще са водещите фактори в този двубой.

Определено от двубоя за Суперкупата срещу Лудогорец има много промени в изпълнителите. Със сигурност няма как да бъде сравняван по каквото и да е. Надградихме, защото дадохме шанс на млади футболисти, които показаха, че го заслужават. Изградихме страхотен колектив и сплав от опитни и млади. С всеки двубой го показват на терена. Не винаги се получава, но водещото е, че сме непримирими и продължаваме да вярваме и знаем, че ще изпълним целите си.

Защо трябва да прегарят младите? Това са мачове, които всеки играч и треньор трябва да чака с нетърпение. Имаш възможност да се явиш на европейска сцена и всичко зависи от един мач. Тези мачове трябва да имаш наслада, че ще ги играеш.

Концентриран съм върху двубоя. Винаги съм твърдял, че всеки човек има право на мнение и действия. Всеки отговаря за действията си. По никакъв начин не ми са повлияли страничните неща. Фокусиран съм върху отбора ми. Има неща, които се случват, защото Господ така е отредил. Независимо от формата, когато играеш в един дерби мач, ключовото е кой ще покаже по-голямо желание и психика и кой ще играе като отбор. Футболът е колективен спорт и може да надскочиш себе си, когато играеш като отбор. Радвам се, че имам страхотен колектив и им вярвам.

В живота и футбола винаги има какво да губиш, но това не трябва да е приоритет и да се страхуваш. Или побеждаваш, или губиш, няма друг вариант. Равният го приемам като загуба, ако трябва да отговоря конкретно. Да, ние изпълнихме една цел, в която малцина вярваха, защото се промениха доста неща. Разполагаме и даваме шанс на много млади играчи. Малцина вярваха и от нашия отбор, но с времето и мачовете се убедиха, че нещата могат да са възможни. Искам да вярват в себе си така, както ние като щаб вярваме. Направихме нещо хубаво, може да го направим и по-хубаво. Вярвам, че е възможно.

Готови сме за всякакви варианти. Няма как да излезем с една стратегия, защото всеки двубой може да се развие по различен начин. Мисля, че в това отношение сме подготвени за всякакви варианти и сме готови да реагираме по най-добрия начин. Няма по-хубаво нещо от това да има хора по трибуните. Не приемам да играем пред празни трибуни. Мен лично, като футболист, ме мотивираше агитката на противника.

Валентин Илиев: Ще се подготвим по най-добрия начин

Валентин Илиев: Ще се подготвим по най-добрия начин

Ето го и мнението на Илиев