Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 - Тодор Янчев разкри какво е да си млад треньор в България и какви са най-големите трудности в една професия, която изисква ежедневни усилия. Янчев се върна и назад във времето, като си припомни двубоите между ЦСКА и Блекбърн през 2002 г.

"Със сигурност е плюс това, когато си играл на високо ниво. Имам опита като играч и като помощник-треньор. По-импулсивен бях на терена, сега отстрани трябва да бъдем по-сдържани. Все пак трябва да даваме пример, за да има феърплей и на терена, така че много е важно поведението на треньора край тъчлинията. Когато си на терена, си главно действащо лице и можеш да влияеш на конкретна ситуация, докато ние отвън можем само да ръкомахаме, да подсказваме, но не и да се намесваме. Да, слабост са ми дефанзивните халфове, защото съм играл на тази позиция. Доста пречупвам нещата през моята призма. Затова съм и по-взискателен към тях. Искам да засилим агресията в тези позиции, така че има върху какво да работим.

Със Стойчо Младенов сме си коментирали, че е съумявал дори в отбори, които на пръв поглед изглеждат лимитирани, той да извлече максимума от тези играчи и моментната сплав, която има в съблекалнята. Той винаги се е борил за първите места, благодарение на това. Понякога коментираме дадени ситуации. Той казва какво му е направило впечатление, аз споделям моето мнение. Той е в клуба, той е оперативен директор и аз уважавам неговото мнение.

Кой двубой остава незабравим ли? Може би лудата вечер с Блекбърн. Завършихме 3:3 в София и там играхме добре, но в София наистина беше шеметна вечер и малко не ни достигна да направим чудото. Искам отборът ми да се бори от първата до последната минута. Това беше и моят стил като играч. Не деля тима на защитници и нападатели, искам всички да работят в двете фази на играта, както в атака, така и в защита. Това е много важно. Искам моят отбор да бъде отбор с характер. В треньорството трябва всяка седмица да се доказваш, не можеш да разчиташ на това, което си бил. Дали си млад или на години влизаш в една атмосфера, която е доста специфична. Трябва да бъдеш отдаден на треньорството. Не е като да бъдеш играч, коренно различно е", заяви Тодор Янчев пред БНТ.

Стойчо Младенов: Място в евротурнирите е напълно постижима цел

Стойчо Младенов: Място в евротурнирите е напълно постижима цел

"Предстоят ни обаче доста трудни мачове"