От ФК ЦСКА 1948 обявиха назначаването на Стойчо Младенов като оперативен директор в клуба. Това стана на официално събитие, провело се днес на комплекс "Царско село" в полите на Витоша.

Екзекутора обяви, че прекратява треньорската си кариера и ще се насочи към ръководен пост, като се надява с опита си да помогне на клуба да постигне целите си. 

"Това е първата страница от новия живот на спорта. Приключих кариерата си на треньор, минавам в друга сфера. Надявам се с опита си да бъда полезен на клуба, за да постигне целите си. Клуб, който е основан от фенове и легенди на ЦСКА. Доволен съм, че влизам в ЦСКА, който е изпълнен с табели на ЦСКА.

С моя опит ще се опитам да бъда полезен във всяка сфера. Ново е за мен, ще ми трябва време да се ориентирам. Всеки е в правото си да изразява недоволство. Достатъчно съм зрял, за да преценя какво трябва да направя. Отивам в клуб, в който работят мои съотборници и легенди на ЦСКА. Къде да отида? В Лудогорец, в Левски? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от "Българска армия" къде да отида? Отивам в отбор, който има бъдеще и самото развитие на клуба в последните години го доказва.

В тези повече от 3 месеца имах възможност да се срещам с хората, които работят в клуба, със спонсорите и придобих представа за този клуб. Говори се, че идвам тук заради пари. Това е най-малката заплата, която съм получавал като състезател или треньор. Наясно съм в какъв клуб влизам. Клуб с големи амбиции и цели. Тези цели са постижими.

Знаете, че с Любо Пенев е прецедент да бъдем в един клуб. Силни характери, нормално е да има нещо, което да ни обедини и това е ЦСКА. Работата ни ще бъде успешна. Спортно-техническата част има пълни пълномощия Любослав Пенев. Това е правото на всеки треньор да менажира футболния клуб, първия, втория, третия състав. С всичко останало ще се справяме с Гьонов.

Защо да не бъде на Българска армия на следващия мач. Нормално е да има реакция от крайни. Както получавам крайни СМС-и, така и получавам такива с разбиране. Трябва ли да наречем Гибона предател, че беше в ЦСКА, или Наско Сираков, или който и да било. Тук съм, ще дам най-доброто от себе си. Нека в следващия мач победи отборът, който е по-добър. Нормално е да има победа, равен или загуба. Който е по-добър и има спортното щастие неща да победи. Амбициите сме да сме развиваме. Ако миналата година сме били на едно място всяка година трябва да сме по-нагоре. Всички сме с характери на победители. Ние търсим във всеки един мач.

Не е приятно да има две ЦСКА-та, но всичко зависи от нас. Аз искам да видя единен ЦСКА. Феновете разделени, легендите разделени, ръководителите, които са доста богати, пак разделени. Не говоря за обединение, искам единен ЦСКА. Има разделение между феновете факт ли е? Факт е? Защо в Левски съумяха да се обединят. При нас продължава и се поощрява от различни места. Разделяй и владей, това се прави. Самата история го показва. Дали ще дойдат още червени легенди? Божа работа. За съжаление разделението продължава, но се надявам за прекъсне завинаги. Никой не желае разделение. Аз лично мечтая за единен ЦСКА", каза Младенов.

Сгромолясването на Екзекутора

Сгромолясването на Екзекутора

Съществуват ли морални ценности за Младенов