Ръководството на ФК ЦСКА 1948 е на път да реши треньорския казус за следващия сезон. Отборът най-вероятно ще бъде поет от Александър Тунчев. В момента специалистът е начело на Арда, но се очаква да се раздели с кърджалии след края на кампанията.

От седмица столичани са водени от временния наставник Атанас Рибарски, който през пролетта бе начело на дублиращия отбор във Втора лига.

Удар по Арда! Тунчев няма да бъде на пейката за решаващия мач със Славия

Удар по Арда! Тунчев няма да бъде на пейката за решаващия мач със Славия

Ето какво реши ДК

С него постигна отлични резултати. Той застана на мостика на пожар, след като Тодор Янчев хвърли оставка след финала за Купата на България срещу Лудогорец (1:3). 

Рибарски е третият треньор на състава от началото на кампанията, която бе започната от Любослав Пенев.

Спортният директор на ФК ЦСКА 1948 Кирил Котев е много близък с Александър Тунчев. Двамата бивши централни защитници бяха съоборници в ЦСКА, Локо (Пд) и националния отбор. Освен това Тунчев е кум на шефа в столичния отбор.

41-годишният наставник на Арда се захвана с треньорството още докато бе играч на "смърфовете" - през пролетта на 2017 година.

Той дълго време трупа опит покрай Бруно Акрапович, с когото пловдивчани спечелиха две купи и една Суперкупа. А на 11 ноември 2020-а го наследи на поста. Тунчев води Локомотив до 3 април миналата година, когато бе освободен. Той обаче не стоя дълго без работа. На 19 май 2022-а Арда официално обяви привличането му. ФК ЦСКА 1948 може да се окаже третият отбор, който Тунчев води.

Двата клуба са в близки отношения, като преди около две години Николай Киров сдаде треньорския пост при кървжалии, за да поеме ФК ЦСКА 1948. С него дойдоха и някои играчи. Сега може да се стигне до същата ситуация.