Шефовете на ФК ЦСКА 1948 са предприели стъпки за спешна селекция, с която да подсилят отбора след слабия старт в Първа лига.

От Бистрица са се насочили към най-продуктивния и евтин пазар - бразилския. Задачата на новоназначения главен скаут Виктор Хубчев е да доведе двама или трима качествени футболисти от по-ниските етажи на бразилския футбол.

Очаква се ФК ЦСКА 1948 да преговаря за футболисти от тима от серия С 1 (четвъртото ниво) - Волта Редонда. Това е клубът, в който започна кариерата си един от най-добрите играчи на "червените" в тяхната кратка история - Педриньо. През това лято Педриньо бе продаден на турския Коняспор и още в дебютния си мач вкара страхотен гол. Босовете на клуба от Коня веднага са се свързали с колегите си от София и са поискали съдействие за привличането на още играчи с качествата на Педриньо. Така клубът от Бистрица може да се окаже в ролята на посредник, който да прибира процент от продажбата на бразилски играчи на турския пазар. Изобщо, ФК ЦСКА 1948 спечели сериозни позиции в Турция, като освен Педриньо, продаде и друг бразилец - Елитон. Централният защитник бе привлечен от тима на Станимир Стоилов - Гьозтепе и стана основна част от схемата на Мъри. В последния мач Елитон вкара гол за Гьозтепе за третото поредно равенство в Суперлигата.

Сезонът за тима на Валентин Илиев тръгна добре в Европа и зле в Първа лига. В Лигата на конференциите ФК ЦСКА 1948 отстрани черногорския Будучност след продължения, а след това, отново с продължения, отпадна от кипърския Пафос. Във вътрешното първенство обаче "червените" нямат победа до момента от три мача. Трите равенства срещу Черно море, Локо (Сф) и Спартак (Варна) прати тима на нехарактерното за него 12-о място в Първа лига. Отчайваща е и головата сметка - само два отбелязани гола в трите мача, вкарани само във вратата на Спартак (Вн), пише "Мач Телеграф".

Асен Георгиев ще бъде използван в дубъла на ФК ЦСКА 1948

Асен Георгиев ще бъде използван в дубъла на ФК ЦСКА 1948

При нужда ще помага и на първия тим