Треньорът на ФК ЦСКА 1948 Любослав Пенев обяви на днешна пресконференция, че отборът му е силен и ще търси победа в утрешния шампионатен сблъсък срещу ЦСКА. Той коментира и евроучастниците ни, като заяви, че според него не са постигнали целите, които са си поставили, а дали очаква провокации утре на "Армията", обяви: "Не е изключено".

"Много работа, много труд с много точна и ясна програма. Скромно, последователно, методично. За мен това е формулата. Нека да приключим с темата лидер. Това е много добре, радвам се, момчетата имат самочувствие и заслужават. Затварям темата с последно изречение, че това е временно класиране. Предстои още много работа. Това е само началото на едно дълго първенство, което след три месеца трябва да приключи, след това ще има два месеца подготовка и от февруари стартираме отново", коментира Пенев.

"Българските евроучастници положиха усилия, потрудиха се много, но според мен, това, което видях, гледах абсолютно всички мачове, не успяха да постигнат поставените си цели. Всеки сам може да потърси причините", добави той.

"Ще има добър футболен заряд, ще има конкуренция. Ние ще търсим победата. И двата отбора ще се стремят да спечелят трите точки от мача, но това са 90 минути."

"Не е изключено да има провокации, но аз съм наясно откъде идват. Те идват от един човек и от неговото обкръжение. Нищо повече."

Цветомир Найденов: Кои звезди на Левски да вземем? Тях ги бихме с 10 човека в Бистрица

Цветомир Найденов: Кои звезди на Левски да вземем? Тях ги бихме с 10 човека в Бистрица

Бизнесментът коментира спекулациите, които свързват Хосе Кордоба и Уелтон със столичани

"Мен ме интересува теренът, футболната част, как ще се противопоставим, как ще играем, как ще се противопоставим. Интересуваме как ще изиграем и проведем този мач. Това е единственото, което ме интересува. За нас няма лесни мачове. Трудни противници, които идват от евросцената. Всеки отбор има самочувствие и залага на своите силни качества."

"Относно отношението и отговорността, която ще имат футболистите нямам никакви притеснения. Ние се подготвяме по най-сериозния и професионален начин. Ще проведем мача по начина, по който искаме. Трябва да играем на върха на нашите възможности, както изисквам за всеки един мач и така подготвям отбора. Поддържаме добра линия, изиграхме добри мачове, но в тези мачове имахме и спадове, които ще бъдат коригирани."

"Чета, прехвърлям неща, обаждат ми се, това идва от един човек и от неговото обкръжение. Това, което чета не ме изненадва. Това е типично за много българи - злоба, завист, неблагодарност. Това виждам аз."

"Аз не искам да коментирам нито едно ръководство на друг клуб. Гледам моя отбор и това ме интересува. Не искам да коментирам съперниците ни. Това не е моя работа и не е моя територия. Мога да споделя нещо относно това, което аз управлявам и тренирам", каза още Любослав Пенев.

"Нашият отбор трябва да играе по начина, по който тренираме и изисквам от играчите. Уважавам всеки един съперник, анализирам този съперник. Ние подхождаме по един и същи начин към всеки един съперник. Те се промениха доста неща при нашия съперник. Това е информация, която аз извличам от това, което виждам. Пак стигаме до надиграването - тактическо, форма на футболистите, подробности, които са свързани с всеки един мач."