Октавио е първото попълнение на ФК ЦСКА 1948 преди старта на сезон 2022/23. Бившият футболист на Фиорентина подписа договора си в клубния офис и позира с новата екипировка на столичани за предстоящата кампания.

28-годишният бразилски атакуващ полузащитник за последно защитава цветовете на Локомотив (София), за който през сезон 2021/22 записа общо 29 мача в efbet Лига и турнира за Купата на България, в които вкара 9 гола и добави 3 асистенции.

Октавио беше сред лидерите на "железничарите" и с добрите си изяви през кампанията се отличи като един от най-техничните и креативни халфове в елита. В България той е играл още за Берое, като за старозагорци има 37 двубоя и 4 гола.

Преди това в кариерата си е носил екипите на бразилските Ботафого, Натал, Тупи, Волта Редонда и Перилима, както и на италианския Фиорентина и на белгийския Беершот.

Октавио е шампион на Кариока Серия А и на бразилската Серия Б с Ботафого. По това време в състава на "черно-белите" в центъра на терена играе рамо до рамо с четирикратения носител на трофея от Шампионската лига и легенда на Реал Мадрид и Милан - Кларънс Зеедорф.

Периодът на полузащитника във Фиорентина пък го среща с още звезди на световния футбол като Мохамед Салах, Хуан Куадрадо, Марио Гомес, Маркос Алонсо, Алберто Джилардино, Алберто Акуилани и много други.