Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Любослав Пенев заяви, че към момента никой от отбора няма да бъде трансфериран.

"Отиваме и се подготвяме за всеки един отделен мач. Контузени нямаме, имаме наказан - Охене. Имаме добра група от играчи. Русев и Чочев се представят добре. Но всички футболисти имат необходимите качества да играят на конкретната позиция. Това е колективна игра. Това, че са вкарали не зависи само от тях. Когато губим, губим всички и когато печелим, печелим всички. Имаме достатъчно добри футболисти и всеки трябва да е наясно, че когато му се даде възможност, трябва да се бори. Работя по начин, по който смятам, че е най-добре за един клуб. За мен всички футболисти са важни. Има голяма вероятност да видим Парвиз Умарбаев в игра. В процеса на работа през седмицата се решава кой ще започне и кой не", коментира Пенев преди гостуването на тима на Арда в Кърджали в събота в среща от шестия кръг на Първа лига. Отборът на ФК ЦСКА 1948 заема второто място във временното класиране на точка зад лидера Локомотив (Пловдив).

"Не само за Чочев, има и други оферти, но няма да ги коментирам. Към момента никой няма да бъде трансфериран. Не искам момчетата да се отклоняват от ритъма, който имаме в момента. Винаги, когато един футболист игра добре, към него има интерес. Радва ме, че футболисти, които ръководя се представят добре и има интерес към тях. Не бих спрял някой футболист да отиде да се развива на по-високо ниво и в подходящ момент", добави Любослав Пенев.

Ивайло Чочев: Време е нашият клуб да спечели трофей

Ивайло Чочев: Време е нашият клуб да спечели трофей

"Аз съм казвал и преди, че моята работа не е да вкарвам голове"

"Картоните са съдийско решение. Какво да кажа - ние сме в едно треньорско пространство, а от там нататък има трима съдии на терена и още няколко. Има аномалии, които непрекъснато се случват в повечето мачове. Това го няма никъде в Европа. Това не е нормално. Не знам какво се случва в тази кореспонденция между едните и другите съдии. Не съм ОК с това нещо. Хората от ВАР много по-бързо трябва да взимат решение. Въпросът е защо го взимат толкова бавно. Системата не работи по еднакъв начин с един европейски ВАР, поне що се отнася до времето, в което трябва да се вземе решение и това е важно", каза още Пенев по повод системата за видеоарбитраж (ВАР).

"Един отбор, който иска да надгражда, винаги има нужда от нови попълнения. Доволен съм от момчетата, но искам да надграждаме. Един трансферен прозорец е възможност за надграждане и бих искал това да се случва. Не мисля, че трябва да има напрежение заради позицията ни в момента. Напротив футболистите трябва да играят със самочувствие и увереност след добрия старт. Трябва да продължим така. Защо да не спечелим нещо? Но не искам да избързвам. Имаме поставени цели. Не трябва да се задоволяваме с направеното до тук, да сме на върха в класирането, но това не трябва да вкарва напрежение", продължи старши треньорът на ФК ЦСКА 1948.

"Не подценявам нито един съперник. И миналия път коментирах - отлагат се мачове, защото има някаква причина. Рано или късно тези мачове трябва да се изиграят и треньорското ръководство си прави сметка. Не мога да отговарям за другите клубове. След като правилникът позволява, значи могат да се отлагат мачове. Но забелязвам една аномалия, че отлагането не зависи от другия клуб, а само от единия клуб и БФС", заяви Пенев.