Мениджърът на ФК ЦСКА 1948 - Красимир Балъков, говори преди гостуването на Славия. Срещата е в неделя от 12:30 часа.

Ето какво каза той:

"Очакванията са винаги едни и същи, да играем добре и да спечелим 3 точки. Знаем, че няма да е лек мач, Славия набра сили и самочувствие след победата в последния си мач. Готови сме за тази среща, надявам се футболистите да се раздадат на терена.

Винаги смяната на един треньор има реакция. Тарханов е бил преди това в Славия и не е нов. Това им промени самочувствието и желанието за промяна в тях се видя още в първия им мач с него. За нас е ясно, че мачът няма да е лесен, но ние си имаме собствени цели и не ни интересуват противниците.

Не може да се говори за подценяване. Славия е силен съперник. Те просто имаха доста проблеми в началото на първенството, но това не може да ни заблуждава. Надявам се да ги неутрализираме и да играем нашия футбол - атрактивен и офанзивен".

На първо място, отборът показа, че разбира какво искаме от него. Влезе много остро в този мач за Купата и показа, че е израснал. Резултатът дойде от сериозния подход на момчетата. Това ни даде възможността да пуснем 2-3 по-млади футболисти и да им дадем възможност да опитат от мъжкия футбол.

Разбира се, че след всяка победа отборът расте. Със самочувствие и игрови ритъм, който придобива. Това, което казах за отборите ни в Европа, се отнася и за нас. Ние сме с нов отбор, с нови футболисти и ни трябваше време да се сработим. Сработването ни продължава все още. Славия, след това и Черно море, това са все здрави битки и трябва да изчистваме нещата, които смятам, че ни липсват.

На Камбуров му спестихме мачът с Ботев (Враца). В момента се чувства в добро състояние, пълноценен е и няма да имаме проблеми с него. Георги Русев има проблем само от контузените футболисти. Радостно е, че Чочев и Орачев са в добро състояние, така че имаме избор за този мач и няма проблеми. При Галин нещата са добре, но не знам дали ще се рискува с него", добави бившият футболист.

Лудогорец и ЦСКА, като според него авторитетът на българския футбол и първенство не е на толкова високо ниво спрямо Европа.

"За клубния ни футбол е жалко, че нито един от двата отбора не успя да победи, но знаете, че и двата тима са подновени и с много нови футболисти. Тези футболисти не бяха започнали даже предсезонна подготовка с тимовете си. Това е картината в българския футбол. Ние нямаме финансовите средства като други европейски клубове, за да вземам футболисти по време на подготвителния период.

Нито Лудогорец, нито ЦСКА дават максималното, на което са способни. Трябва да стискаме палци и дай Боже да излязат от групата, за да трупаме точки и 4 отбора да са в групата на Лига Европа след време. В момента обаче българският футбол не е толкова авторитетен в Европа".

ФК ЦСКА 1948 громи за Купата

ФК ЦСКА 1948 громи за Купата

"Червените" разбиха с 6:0 Дреновец