Халфът на ФК ЦСКА 1948 - Ивайло Чочев бе избран за футболист №1 на 19-ия кръг в efbet Лига, в който футболистът се разписа при победата на столичани с 2:0 над Хебър (Пазарджик).

"Радвам се, че съм впечатлил треньорите и взех тази награда. Най-важното е, че успяхме да вземем трите точки и да тръгнем с победа.

Искам да помагам на съотборниците си да побеждаваме и да играем добре. Головете ми помагат на отбора да печели точки и да стои в челото на класирането, а накрая ако стана голмайстор, ще съм щастлив.

20 е една добра бройка и ще съм щастлив. Ако успея да вкара 20 гола този сезон, ще съм щастлив, но това ще бъде много трудно, защото ни предстоят трудни мачове, а и играя на такава позиция, от която по-трудно се вкарва. Надявам се да успея, защото така ще помогна на отбора да спечели повече точки.

Мисля, че ако бях вкарал тази дузпа, щяхме да спечелим мача. Аз чувствам вина пред моите съотборници, пред моите съотборници и цялото ръководство и щаб. Ще трябва да променя нещо, защото следващата дузпа трябва да я вкарам.

Терените не са добри наистина. С Хебър теренът беше заледен, с Враца беше тежък и кален, но това са ни условията, а ние трябва да се приспособим колкото е възможно по-бързо. Сега обаче времето се подобрява и терените стават по-добри и мисля, че няма да има такива проблеми в следващите кръгове.

Срещу тези отбори, които практикуват по-атакуващ футбол, ние получаваме повече пространства, които може да използваме с бързите си играчи. Другите отбори не, че играят по-дефанзивно, но се прибират повече и ние се затрудняваме срещу отбор, който е по-прегрупиран в защита и е по-гъсто. Затова и срещу отборите от топ 5 е по-лесно да се развиват контраатаки.

Янчев: Този резултат не влизаше в нашите сметки

Янчев: Този резултат не влизаше в нашите сметки

"Имахме време да реагираме, дузпата си е дузпа и не тя реши мача"

За тях може би е по-удобен теренът в Бистрица, но отборът ни е свикнал с Бистрица и там се чувства по-добре, въпреки че теренът е по-малък. Обаче, когато теренът е по-голям, ние имаме повече пространство и можем да сме по-ефективни.

Труден мач, те имат две победи, докато ние загубихме последни си мач. Ние обаче трябва да спечелим, защото искаме да играем в евротурнирите, а за да играем в евротурнирите, не трябва да допускаме два поредни мача, които да не печелил. На всяка цена трябва да спечелим мача и да вземем трите точки, дори с грозна игра. Това, че имаме обявена цел, не трябва да влияе на нашата игра. Не знам някой от момчетата да се е притеснил. Нашата цел е да играем в евротернирите и трябва да победим Арда.

Мисля, че мога да изляза в чужбина. Знам от ръководството, че е имало оферта и сега през зимата. Бих излязъл в чужбина при оферта, която задоволява ръководството.

В началото, когато започвах в ЦСКА, играех рамо до рамо с Тодор Янчев. Той ми помагаше, даваше ми съвети и му благодаря. Той направи страхотна кариера и всички можем да се учим от него. Сега се надявам да направи добра кариера като треньор и ние трябва да му помогнем. Сега си има дистанцията треньор-футболист. Той вече е в другата съблекалня", каза Чочев.

Ботев (Враца) - ФК ЦСКА 1948 1:0 в efbet Лига

Голяма победа за Ботев (Вр) - с човек по-малко, отменен гол и дузпа за ФК ЦСКА 1948!

Много пропуски за столичани