ФК ЦСКА 1948 спечели битката за подписа за младежкия национал Емил Ценов и до няколко дни трансферът ще стане факт, пише "Тема спорт".

Звездата на Миньор Перник бе желан още от Локомотив Пловдив, Пирин Благоевград, Хебър Пазарджик и дори Септември София, но тимът, базиран в Бистрица, бе най-настоятелен и даде най-добрата оферта.

За правата на вътрешния полузащитник чуковете ще получат доста висока за футболист от Б група сума в размер от малко над 100 хиляди лева, а агентът му Лъчезар Танев вече е договорил и личните му условия.

Ценов е юноша на ЦСКА и е капитан на набор 2002 на червените, но на "Българска армия" не оценяват качествата му и го освобождават преди две години. След няколкомесечен престой в Литекс той е привлечен в Миньор от тогавашния изпълнителен директор Велизар Димитров, а Христо Янев разви потенциала му и го превърна в една от най-апетитните хапки на пазара.

ФК ЦСКА 1948 трансферира защитник в Хебър

ФК ЦСКА 1948 трансферира защитник в Хебър

Вижте кой е той

Преди няколко месеца в пресата се появиха информации, че от "Българска армия" ще си върнат полузащитника, но тогава Велизар Димитров ги опроверга, като даде да се разбере, че Ценов има договор с перничани и това няма как да стане без трансферна сума.

В крайна сметка по настояване на старши треньора на ФК ЦСКА 1948 Любослав Пенев бе дадена най-високата оферта, която от Миньор приеха, и се очаква в следващите дни сделката да бъде оповестена официално.

Не е изключено през пролетта Ценов да бъде преотстъпен в друг отбор от А група, а от следващия сезон в негово лице в Бистрица виждат заместника на Ивайло Чочев.

През изминалата година талантът се утвърди и в младежкия национален отбор. Очаква се тази зима ФК ЦСКА 1948 отново да бъде изключително активен на трансферния пазар, както през лятото. Очаква се петима играчи да бъдат пратени в Спартак Варна, а на техните места да бъдат привлечени нови попълнения, които да вдигнат класата.