Ръководството на ФК ЦСКА 1948 внесе яснота по повод Купите, обявени в сайта на клуба. Припомняме, че новаците обявиха, че имат 21 купи на Бълария, точно колкото има и ЦСКА след вчерашния триумф над Арда.

Ето какво написаха от ФК ЦСКА 1948: 

В отговор на оформилия се казус относно посочената статистика за трофеите от турнира за Купата на България на ЦСКА в категорията "Клуб" на уебсайта на ФК ЦСКА 1948, следва да внесем яснота и да отговорим на запитванията защо в графата са посочени 21 купи.

ФК ЦСКА 1948 повдигна този въпрос още преди няколко години. Клубът не е променил мнението си относно броя на национални купи, спечелени от ЦСКА, като следва да подчертаем, че посочената статистика е публикувана много преди началото на настоящия сезон в efbet Лига и турнира за Купата на България.

Припомняме, че за ФК ЦСКА 1948 броят на трофеи от Купата на България, спечелени от ЦСКА, е 21, а не 20, заради успехи от началото на 80-те години на 20-ти век.

ФК ЦСКА 1948 брои спечелената купа от ЦСКА вчера за свой успех?

ФК ЦСКА 1948 брои спечелената купа от ЦСКА вчера за свой успех?

На клубния сайт срещу "Купа България" пише 21

През 1981 г. е връчен за първи път трофеят от Купата на Народна република България. По това време този турнир съществува успоредно с турнира за Купата на Съветската армия, като победителят от Купата на Народна република България получава правото да играе в европейския клубен турнир за Купата на УЕФА, а първенецът в Купата на Съветската армия се класира за Купата на носителите на купи.

През 1981 г. ЦСКА печели именно надпреварата за Купата на Народна република България. Това е и въпросната 21-ва национална купа, която ФК ЦСКА 1948 е посочил в статистиката на официалния си уебсайт.

За сравнение ще дадем официалния уебсайт на ПФК Левски, който посочва спечелена национална купа от "сините" през 1982 г., когато в случая става въпрос също за триумф на отбора в турнира за Купата на Народна република България през горепосочената година. Именно с тази купа общият брой трофеи за ПФК Левски от надпреварата е 26.

Надяваме се, че бяхме максимално ясни и отговорихме на всички полемики и съмнения.