Красимир Балъков разкри, че иска футболистите му да играят добър футбол, да подобряват играта си и да налага своята визия. Ето какво каза пред "Диема" треньорът на ФК ЦСКА 1948:

"Работим по най-добрия начин. Подготвяме се. Очакваме още в първия мач да покажем че сме в добро състояние", започна той.

Какви са целите?

"Имената задължават и това, че аз съм треньор. Целите са да играем добър футбол и всеки мач да подобряваме играта си. Няма начин да не търсим високи цели", уверен е Балъков.

Готов ли е отборът за началото на сезона?

В началото имаме 2 много сериозни мача, но пък мотивация и нагласа няма да липсва. Трябва да балансираме нещата и като излезем да изглеждаме като сплотен и добър колектив, който търси победа", продължи треньорът.

ФК ЦСКА 1948 смени емблемата, но в сайта на клуба още стоят успехите на... ЦСКА

ФК ЦСКА 1948 смени емблемата, но в сайта на клуба още стоят успехите на... ЦСКА

А в същото време повтарят, че са нов клуб...

До каква степен са готови футболистите?

"Няма отбор, който да е готов на 100%. То не се отнася само за нас. Първенството е дълго. В него винаги има дупки. Подготвили сме се по най-добрия начин. По-нататък ще анализираме нещата и ще коригираме, каквото има да се коригира", каза търновчанинът.

Има ли цел от ръководството?

"Не, няма. Целта е всеки мач да играем качествен футбол и съответно ще трябва да печелим", кратък бе четвъртият в света.

Къде вижда отбора в края на шампионата?

"Приказките са излишни. Отборът е за първи път в efbet Лига. Целите са големи, но преди началото на първенството да говорим какво ще се случи е много трудно. Отборът е подотвен. Има визия, която иска да налага по време на мачовете. Убедени сме, че можем да направим първенството интересно. Може да допринесем за едно много интересно първенство", сподели легендата на българския футбол.

Андон Гущеров ще може да играе в петък срещу ЦСКА

Андон Гущеров ще може да играе в петък срещу ЦСКА

Ядрено-магнитният резонс е показал, че контузията му не е сериозна

Какво е подготвил за мача с ЦСКА?

"В България няма много тайни. Независимо, че те докараха много нови играчи, наблюдавали сме ги. Знаем за какво става въпрос. След мача ще анализираме дали сме изпълнили целите", кратък бе бившият национален селекционер.

За отбора от българи

"И в Етър нямах кой знае колко чужденци. Общо взето бяхме предимно българи. На базата на тази пандемия може да се вкарат повече българи. Това трябва да е тенденция не само за 1-2-3 отбора, а на повече. Трябва да започнем да мислим за българите, ако искаме добри национални гарнитури. Такава е идеята на самия клуб. Не на всяка позиция има по двама-трима, които може да вземеш от българския пазар", размишлява 54-годишният наставник.

Кое е било най-сериозното предизвикателство пред него?

"Отборът ни е изграден. Селекцията е направена преди мен. Аз съм участвал може би за привличането на един-двама. Изграден е с мисъл. Трябва да се приспособя към цялата селекция и да направя така, че отборът да изглежда добре. За мен ще бъде много интересно как ще изглеждаме срещу водещите отбори, които играят за първите две места", заяви бившият халф на Щутгарт и Спортинг (Лисабон).

Мартин Камбуров: Искам да вкарам на ЦСКА, Левски и Лудогорец

Мартин Камбуров: Искам да вкарам на ЦСКА, Левски и Лудогорец

"Пожелавам си 16 гола"

За Мартин Камбуров и амбицията му да стане голмайстор №1 в историята на българския футбол

"Това е индивидуална негова цел. Разбира, че ще бъдем доволни, ако я изпълни с нашия екип. Много добре го познавам. Той сам го казва, че целта е важна, но по-важно е отборът да побеждава", красноречив е Балъков.

Относно конкуренцията в атака с Андон Гущеров

"Във футбола конкуренцията е най-важното. Аз като треньор не мога да бъда недоволен. Времето ще покаже дали двамата могат да играят заедно", вметна философски той.

ФК ЦСКА 1948 без голмайстора си срещу ЦСКА

ФК ЦСКА 1948 без голмайстора си срещу ЦСКА

Андон Гущеров е с травма

Има ли притеснения?

Не. 15 години съм в тази позиция. Минал съм през въртележката на Бундеслигата. При мен няма напрежение. Всичко трябва да бъде в рамките на нормалното. Трябва да имаш заряд", сигурен е спецът.

Ще има ли нов шампион?

"Не мога да кажа кой ще стане шампион. Виждам, че Локомотив Пловдив потвърждава формата си във всяко едно естество. Славия до преди 1-2-3 години се бореше за шестицата, а сега е на трето място. Много други отбори имат амбиции. Позитивно е за българския футбол колкото се може повече отбори да се борят за челните места.

Ще се намеси ли в борбата за златните медали неговият отбор?

Ако ни се отвори вратата, защо не? В крайна сметка амбициите на клуба ни задължават. Нямаме време дори да дишаме по-спокойно", завърши Балъков.

Скъпи билети за ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА

Скъпи билети за ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА

Мачът е в петък