Собственикът и президент на Царско Село - Стойне Манолов за пореден път подчерта, че не приема наложената от БФС глоба във връзка с участие в съмнителни мачове. Бизнесменът заяви, че "определени хора" се опитват да го вкарат в обяснителен режим и да дестабилизират клуба, като съсипят неговото реноме.

"За съжаление не получихме обяснение защо бяхме глобени. Определено смятам, че това, което се случи тук има привкус на набеждаване. За мен лично е някакво активно мероприятие на определени хора, които се стараят да дестабилизират клуба и да го поставят в светлина, която абсолютно не отговаря на истината. Разбира се, ние ще си търсим правата. С всеки, който се опитва да ни набеди, ще се срещнем в съда", каза Манолов пред "Диема".

"Много съм огорчен. Трябва да давам обяснения, опитват се да ме вкарат обяснителен режим. В такъв по-скоро трябва да са хората, които твърдят тези неща. Ако имат някакви доказателства, нека излязат пред цяла България и ги покажат. Ако има някъде някаква вина, призовава прокуратурата да се намеси и да бъде безкомпромисна към подобни действия."

"Аз смятам, че сме готови на 100 процента да приемаме мачове тук. Проблемът е, че трябва да се събере комисия, в която да има хора от общината, от Министерството на спорта, Футболен съюз, пожарна и изобщо всички институции, за да получим необходимия лиценз. Практически ние сме готови и искрено се надявам, че ще играем на собствения си стадион следващия ни домакински мач", добави Манолов.

Царско село - Арда 0:0, здрава битка без голове
на живо

Царско село - Арда 0:0, здрава битка без голове

Новаците се срещат още във втория кръг на новия шампионат