Мениджърът на Тотнъм Ангелос Постекоглу заяви, че оборът трябва да направи колективно усилия, за да запълни липсата на нападателя Хари Кейн и подкрепи "фантастичния" Ричарлисон, който да пасне добре в атакуващата формация.

Лондончани ще стартират сезона във Висшата лига с гостуване на Брентфорд в неделя, а Постекоглу ще дебютира официално начело на тима.

Официално: Хари Кейн е футболист на Байерн (Мюнхен)!

Официално: Хари Кейн е футболист на Байерн (Мюнхен)!

30-годишният нападател пристига на "Алианц Арена" от Тотнъм, където игра от 2009 година насам

Хари Кейн бе трансфериран в Байерн Мюнхен, а той бе водещият реализатор в състава, вкарал 30 от общо 70 гола за отбора във Висшата лига през миналия сезон.

Бразилецът Ричарлисон отбеляза само един гол след привличането си от Евертън, но Постекоглу демонстрира, че му симпатизира и ще разчита на него, заедно с Хюн-мин Сон, Деян Кулушевски и Джеймс Мадисън да успеят да заместят Кейн.

"О, не мисля, че има идентичен заместник за Хари, но по отношение на нападателите ние планираме това от известно време, ако трябва да съм честен", призна Ангелос Постекоглу.

"Ричарлисон е здрав. Нямаме проблеми с него. Получи лек удар на тренировка, но изигра мача с Барселона доста добре. Той е фантастичен футболист. Има наистина ценни качества, които пасват на начина, по който искам да играе отборът. Работи здраво, но не бих очаквал един игррач да покрие отсъствието на Хари. Става дума за колектива и да бъдем наистина стабилни в нападение с всички футболисти, които имаме, а ние имаме фантастични състезатели и Ричарлисон е един от тях", добави Постекоглу.

Мениджърът на Тотнъм се е примирил с напускнаето на Хари Кейн

Мениджърът на Тотнъм се е примирил с напускнаето на Хари Кейн

Анге Постекоглу нараче трансфера "неизбежен"

"Има още три или повече седмици от трансферния прозорец, така че предполагам ще има още движение, но не, защото Хари си тръгна, а просто, защото планът си беше такъв", разкри още мениджърът на Тотнъм.

"Подготвяме се за мача с Брентфорд и до неделя не очаквам нови попълнения", каза още Постекоглу.