Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте вярва, че клубът се движи в правилната посока след силния летен трансферен прозорец и постави високи цели пред "шпорите" за новия сезон, които включват спечелването на Висшата лига и Шампионската лига.

Антонио Конте си постави високи цели за предстоящия сезон

Антонио Конте си постави високи цели за предстоящия сезон

Искам да изградя нещо важно с клуба, защото обичам да побеждавам, споделя специалистът

Италианецът пое "шпорите" в средата на миналия сезон, но успя да изведе тима почти безпроблемно до четвърто място в крайното класиране и да го върне в груповата фаза на Шампионската лига. През лятото в Северен Лондон акостираха Иван Перишич, Ив Бисума, Клеман Ленгле, Джед Спенс, Ричарлисон и Фрейзър Форстър, които трябва да дадат нужната дълбочина на тима, за да се бори за първо отличие от 2008 година насам.

"Защо да не спечелим Висшата лига и Шампионската лига. Моята цел и тази на клуба е да прогресираме. Спечелването на място в Шампионската лига миналия сезон не означава, че сме постигнали целите си. Моят опит ми казва, че ние се движим в правилната посока. Правим нещата добре и опитваме да ги правим по правилния начин", каза Конте.

"Знам, че Тотнъм се нуждаеше от стъпка в правилната посока, за да може да се състезава с най-добрите в Европа. Не трябва да бъдем самонадеяни или арогантни. Трябва да се подобрим както на терена, така и извън него, за да станем топ клуб", каза още 53-годишният италианец.

Той добави, че въпреки че Тотнъм е деветото му работно място в мениджърската му кариера, той е готов да остане в Северен Лондон за дълъг период от време.

"Искам да изградя нещо с този клуб, защото обичам да печеля. Когато имаш един мениджър много години, това означава, че той е амбициозен. Най-добрата ситуация за един отбор е той да расте сезон след сезон. Когато един мениджър е дълго време с играчите, факторът време започва да отпада от уравнението. Футболистите свикват с неговите методи на работа и се опознават по-добре. За мен, след седем месеца в клуба, е много по-лесно да комуникирам с играчите", добави той.

В събота Тотнъм приема Саутхямптън в мач от първия кръг на Висшата лига. Единственият отсъстващ при "шпорите" е халфът Оливър Скип, който е със счупен крак. Ив Бисума пък е под въпрос заради проблеми с бедрото от контролата с Рома миналата седмица.