Помощник-треньорът на Тотнъм Кристиан Стелини не изключва възможността мениджърът на тима Антонио Конте да се завърне и да води отбора при гостуването на Манчестър Сити в неделя. Италианският специалист все още в Италия, където претърпя операция за отстраняването на жлъчния му мехур в сряда, съобщава ДПА.

53-годишният Конте се завърна в родината си след победата над Престън за ФА къп, но беше приет в болница заради "остри коремни болки".

Той увери в профила си в Инстаграм, че операцията е "минала добре" и "се чувства много по-добре", но се очакваше да се бъде с тима този уикенд. Неговият асистент обаче не изключи възможността Конте да бъде край тъчлинията.

Конте с първи думи след операцията

Конте с първи думи след операцията

Операцията на Конте премина успешно

"Все още не знаем дали Антонио ще се върне. Всичко е възможно", каза Стелини.

"Операцията е минала добре, той се възстановява бързо. В момента е в дома си. Има два дни до мача и всичко може да се случи", добави италианецът.

"Миналата седмица имаше проблем, който мислехме, че е болест, а нещо нещо по-сериозно. Имахме време да говорим с него преди операция за това как ще се подготвяме за следващия мач. След това не се чухме в продължение на 12 часа. Операцията не беше трудна и е важно да се възстанови добре. Това е най-важното", добави Стелини.

"Антонио и лекарите, които са го оперирали трябва да решат, но имаме още 48 часа. Има време", каза още треньорът.

Стелини е водил тренировките на отбора тази седмица, което е ново за него, но той е заменял Конте и по-рано през сезона. Той беше наказан за мача с Олимпик Марсилия в Шампионската лига и асистеннът му бе край тъчлинията.