Мениджърът Антонио Конте похвали Хари Кейн за важната роля, която изигра за това Тотнъм да завърши първия полусезон в челната четворка на Висшата лига и разкри, че ще подкрепи капитана на Англия, за да стигне докрай в Катар.

Насоченият към Световното първенство Кейн вкара 13-ия си гол от кампанията, за да помогне на Спърс да спечелят трилър със седем гола с Лийдс (4:3), като това бе първи домакински успех от 15 октомври насам.

 "Трябва да бъда честен и мисля, че в този период, особено в последните 13 мача, Хари изигра наистина важна роля. Завършим този период в челната четворка и се класирахме за следващия кръг на Шампионската лига, трябва да отдадем много на Хари, защото през този период имахме много контузии.

Загубихме Кулушевски, Ричарлисон и без Лукас Моура от самото начало беше трудно. Сон също се затрудни малко в началото на сезона. Мисля, че Хари наистина заслужава голяма похвала.

Той винаги е важен играч, но в този период мисля, че голяма тежест беше на раменете му и той игра по фантастичен начин. Сега той пристига да играе на Световното първенство с голям ентусиазъм, в добро физическо състояние и според мен той е психически по-силен от преди.

Виждам играч, който е готов и виждам в очите му желанието да бъде главен герой в най-доброто състезание в света - Световното първенство", заяви Антонио Конте.