Стойка Кръстева говори след спечелената титлата на олимпийския турнир по бокс в категория до 51 килограма в Токио. Ето какво каза тя пред БНТ:

"Все още не можем да осъзнаем какво се е случило, но концентрацията беше на пълни обороти. Минахме през пет много трудни мача с личния ми треньор Борислав Георгиев, с доктора, психолога и всички останали, които помагаха.

Щастлива съм, че трудът на всички се възнаграждава! Благодарна съм на първия ми треньор Стефан Петков, на всички състезатели, които са се отзовавали, но близки, приятели и роднини. На федерацията в лицето на Красимир Инински. Със сигурност ще забравя много хора, за което моля да ме извинят.

Специално за този мач се доверих изцяло на треньора си. Преди месец загубих точно от този противник на квалификацията и за мен беше по-скоро двубой на честта.

Знам, че съм по-добрата и исках да го покажа, предпазвайки се от това емоциите да вземат връх и да сгреша. Пак казвам, треньорът изгради перфектната тактика, с която да я надиграем и да си излея гнева за предната загуба", каза Кръстева.

Треньорът на златната Стойка Кръстева: Тя е пример за всички български спортисти

Треньорът на златната Стойка Кръстева: Тя е пример за всички български спортисти

Стойка е изключителен професионалист, споделя специалистът