Двукратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева ще играят в група "Д" на турнира по бадминтон на двойки жени на олимпийските игри в Токио 2020. Сестрите ще имат тежката задача да се изправят срещу три двойки от Китай, Република Корея и Индонезия, който са в топ 8 на световната ранглиста.

В групата на българките са номер 3 в света и втори поставени в схемата Чън Цин Чън и Цзя И Фан (Китай), които са световни шампионки от Глазгоу 2017.

Съпернички на българките са още петите в световната ранглиста Ким Со-йон и Кон Хи-йонг (Република Корея) и номер 8 Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай (Тайланд).

През март сестрите си размениха по една победа и една загуба с тайландките на турнири в Базел (Швейцария) и Орлеан (Франция). Стефани Стоева и Габриела Стоева са номер 12 в света.

На сингъл жени Линда Зечири е в група "I" заедно с 12-а в световната ранглиста и 13-а в схемата Миа Блихфелд (Дания) и номер 77 в света Хсуан-Ю Уенди Чън (Австралия).

Сестри Стоеви и Линда Зечири ще участват на втори поредни олимпийски игри. В Рио 2016 българките завършиха на девето място в крайното класиране на двойки жени и сингъл жени. Олимпийският турнир по бадминтон в Токио започва на 24 юли.

Габриела и Стефани Стоеви спечелиха европейската титла!

Габриела и Стефани Стоеви спечелиха европейската титла!

Те заслужиха втори златен медал в кариерата си от шампионат на Европа