Надеждата ни за медал Тайбе Юсеин ще срещне бразилката Лаис Нунеш на осминафиналите на олимпийския турнир по борба в категория до 62 кг при дамите.

Схватките в зала "Макухари" започват утре, вторник, от 05:00 часа българско време.

Нунеш си спечели квота за Олимпиадата с първо място в Панамериканските квалификации през март. На финала бразилката трябваше да срещне американката Кайла Миракъл, която обаче не излезе на тепиха, след като и двете си бяха спечелили квоти за Токио.

Мнацаканян и Мими Христова със загуби в Токио

Мнацаканян и Мими Христова със загуби в Токио

Неприятно

При успех срещу Нунеш, Тайбе Юсеин ще се изправи срещу Болортуя Курелку или Сонам Сонам. Потенциална съперничка на българската националка на полуфиналите пък е защитаващата титлата си Рисако Кавай. Представителката на домакините стартира срещу световната вицешампионка от 2019 и европейска шампионка от 2017 Любов Овчарова, a след това може да срещне бронзовата медалистка от Рио 2016 на 58 кг Маруа Амри. Тя започва срещу ветеранката Хена Йохансон.

Тайбе Юсеин е поставена под №2 в схемата, а лидер е световната шампионка от Нур-Султан - Айсулу Тинибекова. Тя ще стартира срещу трикратната европейска шампионка Анастасия Григориева.

Милов загуби на четвъртфинал и чака репешажите

Милов загуби на четвъртфинал и чака репешажите

Чака да го изтеглят