Боксьорката Стойка Кръстева, която се класира за финала на Токио 2020, сподели пред колегите от "БНТ", че благодарение на отличната стратегия на своя треньор Борислав Георгиев е успяла да стигне до този етап от Игрите.

"Мисля, че нещата се получават. Много благодаря на треньора Борислав Георгиев, който разучава идеално противниците, за мен информацията идва обработена в 5-6 изречения, след това тренираме и ако се налага коригираме нещата, за да се получат.

Ще го погледнем от положителната страна, че ми е трябвало време да си почина, когато се отказах, но след като се завърнах с този невероятен екип се получават нещата. Ролята на хората около мен е 90%, а моята работа е само 10%.

Притеснение преди всеки мач има, няма как да не се притеснявам. Ще се доверя на 100% на треньора, защото той ще изгради перфектната стратегия, за да я изпълня накрая.

Благодаря на доктора, треньора и другите треньори, с които се чуваме по телефона. На психолога, който денонощно е на разположение, за да може моето напрежение да се сведе до минимум", каза Кръстева.

Финалът е на 7 август, събота, от 8:15 часа.