Олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева се завърна на родна земя. Златната медалистка от Токио в категория до 51 килограма бе посрещната като герой на летище София, където нетърпеливо я очакваха десетки близки, приятели и роднини.

Как Стойка Кръстева спечели олимпийското злато в Токио

Как Стойка Кръстева спечели олимпийското злато в Токио

Ето в автентичен вид наставленията, които треньорът Борислав Георгиев изготви в последните три дни

Стойка показа златния медал от японската столица, като получи поздравления от президента на БФ Бокс Красимир Инински и министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов. Нетърпеливи да се докоснат до новия ни олимпийски шампион пък бяха десетки деца от школата на "Локомотив" София, които получиха снимки и автографи за спомен.

Снимка 542422

Източник: Бончук Андонов, StartPhoto

"Горда съм, щастлива съм, българка съм с главни букви. Закърмена съм с българското и всеки един от нас трябва да цени и да оценява България, и да я слага преди всичко. Надявам се да се е видяло в последните дни от нас, спортистите. Не трябва да се делим на жени и мъже, а всички да сме горди хора и да показваме на младите сред нас какъв е правилният път. Ние по характер сме голяма нация и просто трябва да се обединим", бяха част от думите на Стойка при завръщането й.