Бронзовите олимпийски медалистки в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова вече са горди собственици на нови автомобили. Двете получиха лъскавите коли с марката "Хавал" от Българската федерация по борба, а ключовете им бяха връчени от президента Христо Маринов на церемония в "Литекс тауър".

Две титли, две сребърни и 6 бронзови отличия за борците от Букурещ

Две титли, две сребърни и 6 бронзови отличия за борците от Букурещ

Отлично представяне за нашите

Развълнувана съм от това внимание, което е в резултат на нашия труд - каза с усмивка Тайбе Разбира се, подобни награди още повече ни мотивират да преследваме нови успехи. Благодаря на Българската федерация по борба, на Гриша Ганчев за този жест. Сега на световното в Осло няма да участвам, тъй като имах нужда и физически, и психически да си почина. Но моята почивка вече е към края си... Пожелавам на целия ни отбор да се представи достойно на първенството и да си вземат медалите".

Снимка 548373

Източник: LAP.bg

Евелина Николова също изрази задоволство от получения подарък.

"След олимпиадата при мен се преплитат смесени чувства. Една страна това е нещо невероятно, което постигнах в Токио, от друга страна се опитвам да се държа максимално концентрирана. И за това ми помагат както старши треньорът Петър Касабов, така и личният ми треньор Мирослав Гочев. На световното в Осло отивам за по-добър медал от този на олимпиадата, отивам да взема златото. Да, няма да е лесно, сега по друг начин ще гледат на мен съперничките ми. Но, за да победиш, да си най-добрият, трябва да се изправиш срещу най-добрите и да ги победиш".

На церемонията присъства и старши треньорът на националките Петър Касабов, който изрази надежда, че въпреки следолимпийските емоции, момичетата ще успеят да се фокусират върху представянето си на мондиала.

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов също изрази очаквания че националите ни да се върнат с медали от мондиала в Осло.

Министър Кузманов: Премиите на българските олимпийци от Токио 2020 ще бъдат изплатени изцяло до края на септември

Министър Кузманов: Премиите на българските олимпийци от Токио 2020 ще бъдат изплатени изцяло до края на септември

"Пари ще получат 20 състезатели"

"Който е професионалист ще си проличи. Да, първенството е два месеца след олимпийските игри, но ще бъде силно състезание, тъй като имаше много класни борци, които не успяха да отидат на игрите в Токио".

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова също бе сюрпризирана с нов автомобил "Хавал". Ключовете й бяха връчени от Тодор Стойков, търговски директор на Българската автомобилна индустрия.

"Не съм очаквала, изключително съм изненадана от наградата на г-н Гриша Ганчев, много искам да му благодаря - каза сияеща Ивет. - Пожелавам на Българската федерация по борба още по-големи успехи. Сега ми предстои световно първенство, ще е по-трудно, но и аз се чувствам добре подготвена. Вчера слязох от Белмекен, във форма съм и съм двойно по-мотивирана за първенството в Дубай. Отивам да спечеля титлата".

Снимка 548374

Източник: LAP.bg

Шампионката бе придружавана на церемонията от личния си треньор Ангел Ленков, съобщава официалният сайт на федерацията по борба.

Румен Радев награди българските олимпийци

Румен Радев награди българските олимпийци

Президентът връчи почетен знак и грамота на заслужилите спортисти