Мирела Демирева спечели сребърен медал в скока на височина на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и донесе голяма радост на страната си. Сега тя отново е в Токио и очаква с нетърпение второто си участие на форум под петте преплетени кръга. Тя говори специално пред БНТ за очакванията си, състоянието си и за престоя си в Япония.

"Много съм добре, все пак съм на Олимпиада. Различно е от Рио, но е много хубаво - на мен много ми харесва. Японците са невероятни, изключително слънчеви, ентусиазирани, уважителни въпреки мерките в селото. Хората са благодарни, че са тук, щастливи са, че изобщо има олимпиада.

Има едно уважение, базирано на ценности, което е много вдъхновяващо. Това е толкова много трудно, толкова много хора зависят от тези игри. Според мен това е един шанс да покажем на света, че сме благодарни и можем да се справим заедно с всякакви трудности", каза Демирева.

Тя говори още за аклиматизацията си и работата върху своя скок: "Още от първия ден тренирахме. Аклиматизирахме се, ставаме монго рано сутрин, защото квалификацията е много рано сутринта в събота.

Аз ще сам всичко от себе си, работила съм много. Живяла съм с Токио вече 5 години - щастлива съм, че съм тук, стискайте ми палци. Разбира се, че и тук ще скачам за медал. Аз изпитвам уважение към труда си, към тялото си, към екипа си. Няма как да полагаш толкова много труд и после да не си вярваш - да даваш обяснения, че си зле.

Все по-близо съм до своя идеален скок, много работим. През годините имаше спънки, но сме на правилния път. Все повече ми харесва скокът ми, става все по-мащабен. Най-важното за мен е как правя спорт и какво рисувам със скока си. Надявам се точно в Токио да покажа най-красивия си скок."

Мирела Демирева пред първи старт за годината

Мирела Демирева пред първи старт за годината

В сектора за троен скок пък ще се появи Габриела Петрова