Катрин Тасева потвърди, че слага край на кариерата си.

"Това беше последното ми състезание, най-вероятно щом съм била десета е било и последният ми тренировъчен ден, най-вероятно повече няма да играя. Имам известни планове за близкото бъдеще", заяви през сълзи родната състезателка.

Боряна Калейн се класира на финала, Катрин Тасева отпадна

Боряна Калейн се класира на финала, Катрин Тасева отпадна

Финалът е в събота, 7 август от 9:20ч.

"Равносметката горе-долу съм си я направила за цялата кариера. Много неща постигнах. Самият факт, че съм тук, че сме две гимнастички на Олимпиада, две българки, е доста сериозен успех, защото последните две Олимпиади имахме по една гимнастичка. Ние с Боряна постигнахме много, както и Невяна, и тя доскоро беше част от този отбор. Постигнахме доста, но за жалост днес нещата не се получиха както исках", допълни Тасева.

"Имам по-специални моменти, които ще запомня. Каквото и да направим ние, те няма да ни харесват. Ако ще олимпийски медал да вземем, те пак няма да ни харесват, защото ще искат още и още, и нещо винаги ще ни куца. Аз не мога да обръщам внимание на такива хора, на такива коментари, не чета, не гледам, не следя, не ме вълнуват. Повечето пъти това са хора без работа, които не са се реализирали в живота и не знаят каква е цената на това да излезеш на олимпийския терен", завърши емоционалната Катрин пред БНТ след края на днешните квалификации.