Бронзовата ни медалистка от Токио 2020 Евелина Николова не успя да сдържи емоциите си пред десетките хора, които ги очакваха на "Летище София". Родните представителки в борбата на Олимпийските игри бяха посрещнати с родопски гайди и погача.

"В момента се чувствам много щастлива, понеже видях усмивките на всички тези хора, които ме посрещнаха. Видях и всички съобщения, които ми писаха. Вече започвам да усещам какво към постигнала.

"Успях, извоювах си го, преборих се", това бяха думите, които си казах след спечелването на бронза. Пътят меше много труден, много дълъг, но в същото време имах и много прекрасни моменти. Бих казала, че си заслужаваше всичко.

Токио е един трамплин за мен. Париж е съвсем скоро, само след три години, така че ще се опитам там да взема олимпийското злато. Тежко винаги има, но аз се радвам, че имам правилните треньори и хора до себе си, които успяват да ме държат спокойна и да ме мотивират смело да гоня мечтите си.

След загубата на полуфиналите бях доста разочарована, но тогава поговорих със старши треньора на националния отбор Петър Касабов и с личния ми треньор Мирослав Гочев, които ми казаха да забравя тази загуба и да се успокоя, защото ми предстои борба за бронзовото отличие.

Сега ще си взема малка почивка и след това продължаваме подготовка, защото имаме още състезания до края на годината. Благодаря за подкрепата на Касабов, Гочев, Българската федерация по борба, Министерството на младежта и спорта и созополския клуб, в който се подготвям", каза Николова.

Тайбе Юсеин: Опитах се да надскоча себе си

Тайбе Юсеин: Опитах се да надскоча себе си

Юкаку Кауай бе много добре подготвена за срещата с мен, споделя боркинята