Звездното дуо "Мърина", включващо бившите световни №1 в мъжкия и дамския тенис Анди Мъри и Сереина Уилямс се класира за осминафинал в турнира на смесени двойки на "Уимбълдън" 2019. Участието на Мъри повиши много интереса към тази надпревара и неговите двубои се играят на Централни корт на "Ол Инглънд Клъб".

Двамата се наложиха над поставените под №14 Фабрис Мартен (Франция) и Ракел Атауо (САЩ), които са специалисти на двойки със 7-5, 6-3. Двубоят беше зрелищен и предложи много емоции на зрителите. Анди и Серина играеха много съсредоточено, като американката постоянно поемаше инициативата и завършваше с брутални удари.

Елина Свитолина и Барбора Стрицова са последните полуфиналистки на Уимбълдън

Елина Свитолина и Барбора Стрицова са последните полуфиналистки на Уимбълдън

Двете дами се присъединиха към елитната компания на Серина Уилямс и Симона Халеп

Първият сет се реши едва в последния 12-и гейм, когато победителите пробиха за първи път. Те продължиха с инерцията и взеха следващите 3 партии, с корто на практика си решиха мача. Сервисите на Мъри и Серина не допуснаха Мартен и Атауо да направят обрат.

Днес "Мърина" ще играе срещу водачите в схемата Бруно Соареш (Бразилия) и Никол Меличар (САЩ), които победиха много трудно Денис Молчанов (Украйна) и Галина Воскобаева (Казахстан) със 7-6(4), 3-6, 6-3.