Първите шампиони в тазгодишното издание на US Open са вече известни. Никола Маю и Пиер Юг-Ербер триумфираха с първата си титла от Големия шлем след 6:4, 6:4 над Джейми Мъри и Джон Пиърс.

Финалистите от Australian Open потеглиха като 12-и поставени в схемата в Ню Йорк, но с качествен, скоростен и агресивен тенис заслужа трофея в 69-минутна зрелищна битка, която още веднъж ни напомни за красотата на играта на двойки. Победата на французите маркира девети пореден турнир от Големия шлем спечелен от различно дуо при мъжете.

След успеха, Юг-Ербер благодари на Маю, че е повярвал в него и шансовете им като партньори на корта.

"Бях загубил всичките си четири мача на двойки в Големия шлем, когато Никола дойде да говори с мен в края на миналия сезон - припомни си по-младият от двата французи. - И въпреки това, той ми предложи да играем заедно и ми каза, че вярва в мен. Никола заслужава напълно титлата, която взехме."

"Никога не съм виждал някой да играе по този начин решителния гейм на финал от турнир в Големия шлем - върна комплимента към партньора си Маю. - Волетата на Пиер бяха просто невероятни." Джейми Мъри пък в типичния си стил заложи на шеговитата ирония: "Започвам да разбирам как се е чувствал Анди доста дълго време, но с Джон ще направим всичко възможно да спечелим титла от Шлема".

Двамата загубиха и финала на Уимбълдън през този сезон.