Първата ракета на България Виктория Томова няма да играе за националния тим на турнира по тенис "Били Джийн Къп" през следващия месец. Срещите от първа група на Евро-африканската зона ще се играят на червени кортове в турския курорт Анталия от 10 до 15 април.

Томова, която е 91-а в световната ранглиста, не е включена в състава от пет състезателки, тъй като е предпочела да съсредоточи подготовката си върху индивидуалното си представяне за сезона на червено.

Така капитанката Дора Рангелова е номинирала за участие в женската отборна надпревара Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, държавната шампионка в зала Денислава Глушкова и Лиа Каратанчева. За 19-годишните тиийнейджърки Глушкова и Каратанчева това ще бъде дебют в националния тим.

България ще се се съревновава с отборите на Хърватия, Дания, Египет, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция и домакина Турция. Тимовете ще бъдат разделени на два групи, като победителите в тях се класират директно за плейофите за Световна група, а вторите състави ще играят допълнителен бараж за третото място, което дава възможност за промоция. Последните два отбора отпадат.

Медведев надви Зверев в гладиаторски мач на Индиън Уелс

Медведев надви Зверев в гладиаторски мач на Индиън Уелс

Руснакът със 17-та поредна победа в Тур-а