Медиите в Сърбия изглежда продължават да вярват в това, че Григор Димитров е "нулевият пациент" на "Адрия Тур", от когото е тръгнала заразата, след което с коронавирус се оказаха той, Новак Джокович, Виктор Троицки и Борна Чорич.

Както е известно, турнирът, организиран от световния №1 се проведе без спазване на важните противоепидемиологични мерки, свързани с борбата с коварния вирус, тенисистите демонстрираха близост като играха футбол, а след надпреварата купонясваха в нощен клуб.

Григор Димитров бе първият, който сподели, че е заразен, след като се прибра в Монте Карло. Сръбските медии продължават да обвиняват българина за случилото се като дори някои стигнаха до световни конспирации, в които Димитров е бил нарочно изпратен, за да развали имиджа на Джокович.

От местния вестник "Телеграф" изглежда не приемат друг вариант освен световният №1 да се е заразил именно след контакта с Григор. От изданието стигат дотам, че в онлайн версията си публикуват галерия, озаглавена: "Вижте как най-вероятно Новак се е заразил след контакта с Григор Димитров".

Галерията е част от статията, в която премиерът на страната Ана Бърнабич защитава Джокович, а снимките акцентират на моментите, в които двамата балкански тенисисти са в близък контакт по време на турнирите в Белград и Задар.

Джокович бил излъган от сръбските епидемиолози

Джокович бил излъган от сръбските епидемиолози

"Никога не би поел такъв риск", защитават го в родината му