Александър Зверев се справи с Рафаел Надал в изключителен тенис-спектакъл от първия кръг на "Ролан Гарос" с 6:3, 7:6(5), 6:3 за малко над три часа игра.

Това беше едва 4-тата загуба на Раафел Надал на "Ролан Гарос"!

Надал игра добре, но Зверев показа защо е в изключително добра форма в момента и успя да натисне Краля на клея точно когато трябва, за да спечели важните точки срещу Матадора.

Световният номер 4 направи два пробива, за да спечели първата част. Зверев проби за 1:0, а след това и за 6:3, с което затвори частта.

В течение на мача Рафа играеше все по-добре и по-добре. Във вторият сте той проби за 3:2, но немецът върна пробива за 5:5, а след това се достигна и до тайбрек, в който отново световният №4 надделя и поведе с 2:0 сета.

14-кратният победител в Париж започна третата част по-добре, пробивайки за 2:0, но опонентът му веднага върна брейка. Зверев проби за 4:3, а малко по-късно с първия са мачбол затвори срещата.

Александър Зверев ще очаква победителя от сблъсъка между Давид Гофен и Джовани Мпетши Перикар във втория кръг.

След края на мача Рафа сподели, че е много възможно това да е последното му участие на "Ролан Гарос", но каза, че все още не е на 100% сигурен.

Рафа Надал си остави вратичка за бъдещето: Не съм сигурен 100 %, че това ще е последното ми участие на "Ролан Гарос"

Рафа Надал си остави вратичка за бъдещето: Не съм сигурен 100 %, че това ще е последното ми участие на "Ролан Гарос"

Испанецът говори пред началото на турнира