Цветана Пиронкова не срещна трудности и победи лесно Людмила Самсонова с 6:2, 6:1 в първия кръг на турнира Yarra Valley Classic в Мелбърн. Двубоят продължи час и четири минути. 

Във втория кръг най-добрата българска тенисистка ще се изправи срещу Дона Векич.

Цвети започна мача с двойна грешка, но след няколко добри сервиса поведе с 1:0. Българката взе и втория гейм, след като направи пробив от третия опит. Третият гейм също бе за пловдивчанката. 

Самсонова пропусна два геймбола, но все пак успя да намали преднината на Пиронкова в четвъртия гейм. След това Цвети бе повече от категорична за 4:1. Последва гейм на 0 за рускинята след няколко хубави комбинации и резултатът е намален. 

При сервирането на българката се стигна до 30:30, но нашата представителка затрудни съперничката си със слайс форхенд, а след това реализира и геймбола си. С нов пробив Пиронкова взе първия сет с 6:2. Първият сет продължи 32 минути. 

Цвети поведе и във втория сет с ас при 40:30. След това последва пробив за 2:0. Изненадващо българката допусна пробив в следващия гейм и то на 0. Пиронкова върна веднага пробива с хубави ретури. 

Българката поведе с 4:1 след труден гейм, спечелен на 30. В шестия гейм се стигна до равенство, а пловдивчанката реализира първия си брейкбол за 5:1. Самсонова бе близо до пробив, но пропусна две възможности. Пиронкова спечели четири поредни точки, а с това и втория сет с 6:1. 

Пиронкова разбра съперничката си за старта на турнир в Мелбърн

Пиронкова разбра съперничката си за старта на турнир в Мелбърн

Започва срещу рускиня