Първите три ракети на България ще играят в квалификациите на дамския US Open 2018. Срещите започват днес от 18:00 часа. Тениситките са разделени в групи от по осем, които ще определят 16-те квалификанки в основната схема.

Томова, Костова и Каратанчева запазват позициите си в ранглистата на WTA

Томова, Костова и Каратанчева запазват позициите си в ранглистата на WTA

Кики Бертенс се изкачи до 13-то място след триумфа си в Синсинати

Виктория Томова е под №28 в квалификациите и е подводачка на група 8. Тя ще дебютира срещу германката Антония Лотнер във втори мач за деня, като ориентировъчния начален час е 19:30. Следва първата ракета на Парагвай Вероника Сепеде или представителката на домакините Францеска ди Лоренцо.

Водачка на групата е силната германка Мона Бартел, която ще играе с участващата с "протектед ранкинг" чехкиня Луцие Храдечка. Другата двойка е Валентини Граматикополу (Гърция) - Силвия Солер Еспиноза (Испания).

Елица Костова е в група 10. Тя се изправя също във втори мач по програма срещу №21 Фиона Феро (Франция). Евентуална следваща  съперничка на кърджалийката е или германката Забине Лисицки или беларускинята Олга Говорцова.

Костова може да срещне в третия кръг американката Никол Гибс, която оглавява групата. Гибс ще играе с хърватката Тереза Мрдежа. Другите све тенисистки в този поток са Дениз Хазанюк (Израел) и Тамара Корпач (Германия).

Сесил Каратанчева ще има за първа съперничка италианката Мартина Тревизан. Мачът на Сесил е четвърти и ще започне след 23:00 часа. При успех тя ще играе с американка, победителката мача между от №13 Варвара Лепченко и Катерина Стюарт.

За място в оновната схема Каратанчева ще трябва да се справи най-вероятно с №29 Ирина Бара (Румъния). Другите три в долната част на осмицата са Гейл Бродски (САЩ), Катинка фон Дайхман (Лихтенщайн) и Присила Хон (Австралия).

Класирането в основната схема гарантира 54 хиляди долара и място под прожекторите в световния елит.