Руската тенисистка Варвара Грачова е близо до получаването на френски паспорт. 22-годишната спортистка разказа подробности по процеса на получаване на френско гражданство.

"Когато започнах процеса, ситуацията в света нямаше нищо общо с настоящата. Казах си, че е добре да се възползвам от тази възможност. Решението не зависи от мен, други хора ще решават бъдещето. Всички документи бяха оформени и подадени през този месец.

Всичко с мен е наред. Основната ми работа е да играя тенис. Ще се радвам, ако мога да представям и Франция, и Русия", коментира Грачова, която може да играе с новото си френско гражданство още на "Ролан Гарос".

В последните шест години тя тренира в елитния тенис център в Кан, където се е готвил и Даниил Медведев от ранна възраст. В момента Грачова е №54 в света и е считана за една от най-талантливите руски тенисистки.

Кличко: Бах служи на руските интереси

Кличко: Бах служи на руските интереси

Остри критики към МОК заради предложението за връщане на руснаци и беларуси

Ако вземе френски паспорт, то Грачова ще стане втора ракета на Франция и ще може да играе на турнира за купата "Били Джийн Кинг" и олимпийските игри в Париж. Пред нея в ранглистата ще е само Каролин Гарсия, която е №4.